Boek
Nederlands

Inferno

Julie Kagawa (auteur), Karin de Haas (vertaler)
+1
Inferno
×
Inferno Inferno
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ember (16) gaat samen met Riley en Garret de strijd aan tegen de wrede organisatie Talon om haar leger van drakenklonen te verwoesten. Zal het kleine rebellenleger opgewassen zijn tegen de strijdmacht van Talon? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Inferno
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Karin de Haas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Inferno
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2018
382 p.
ISBN
9789402701135 (paperback)

Besprekingen

Ember heeft ondekt dat de wrede drakenorganisatie Talon werkt aan een enorm leger drakenklonen. De klonen moeten de vijanden van Talon definitief uitschakelen, zodat de Oudste Draak daarna over de mensen- en drakenwereld kan heersen. Ember gaat samen met haar rebellengroep de strijd tegen Talon aan om de klonen te verwoesten. Zal het kleine, gemêleerde rebellenleger opgewassen zijn tegen de strak georganiseerde strijdmacht van Talon? Een spannend fantasyverhaal boordevol actie. Het taalgebruik is eigentijds en toegankelijk. Het verhaal heeft veel dialogen en heeft goed vaart. Het verhaal is in de ik-vom vanuit verschillende personen geschreven. In dit vijfde* en laatste deel van de Talon Saga zien we een stuk minder romantiek. Het accent ligt op de voorbereidingen voor de strijd en de uiteindelijke confrontatie tussen de twee groepen. Het verhaal heeft een fijne plot waaruit blijkt hoe kunstig de verschillende verhaallijnen met elkaar verweven zijn. Kagawa schreef eerder de bestseller…Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia