Boek
Nederlands

Jager

Julie Kagawa (auteur), Karin de Haas (vertaler)
+1
Jager
×
Jager Jager
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ember (16) en Riley krijgen hulp van meesterhacker Wes en ex-drakendoder Garret bij het beschermen van drakenjongen. Ember voelt zich als draak aangetrokken tot Riley, maar als meisje is ze verliefd op Garret. Dan ontdekt Garret dat hun vijanden samenwerken. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Jager
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Karin de Haas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Soldier
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2016
350 p.
ISBN
9789402712308 (paperback)

Besprekingen

Drakenrebellen Ember en Riley beschermen gevluchte drakenjongen tegen zowel de wrede drakenorganisatie Talon als de drakendoders van de Orde van Sint Joris. Hierbij worden zij geholpen door Wes, een meesterhacker, en ex-drakendoder Garret. Wanneer Garret ontdekt dat Talon en Sint Joris samenwerken om ongewenste, rebelse draken te doden, vrezen Ember en Riley voor hun leven en dat van hun beschermelingen. Een spannend fantasyverhaal over een drakenmeisje dat zich staande probeert te houden in een wereld vol geweld. Het verhaal is vanuit verschillende personages in de ik-vorm geschreven. Er is veel aandacht voor het gevoelsleven van Ember: haar draak voelt zich instinctief aangetrokken tot de vurige Riley, maar het meisje in Ember is hopeloos verliefd op Garret. In dit derde deel van de Talon Saga* valt het verhaal wat in herhaling: de personages blijven vluchten en vechten en Embers blijft worstelen met haar gevoelens. Wel worden we beloond met twee lekkere cliffhangers aan het eind. B…Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia