Boek
Nederlands

Rebel

Julie Kagawa (auteur), Karin de Haas (vertaler)
+1
Rebel
×
Rebel Rebel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Drakenjong Ember (16) is ontvlucht aan het medogenloze regime van Talon. Terwijl Talon haar op de hielen zit, probeert ze haar menselijke vriend Garret te bevrijden uit de dodencel. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Rebel
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Karin de Haas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rogue
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2015
415 p.
ISBN
9789402705201 (paperback)

Besprekingen

Met hulp van drakenrebel Riley is het 16-jarige drakenjong Ember het meedogenloze regime van Talon ontvlucht. Embers tweelingbroer Dante is het regime wel trouw gebleven. Onder zijn leiding wordt een sluw plan beraamd om Ember terug te halen naar Talon. Ondertussen is Ember vastbesloten om haar menselijke vriend Garret te redden uit zijn dodencel. Garret, voorheen een verwoed drakendoder, heeft zijn orde verraden door vriendschap te sluiten met Ember en haar leven te redden. Weet Ember uit handen van Talon te blijven en zal het haar lukken om Garret te bevrijden? Een spannend fantasyverhaal boordevol actie over een temperamentvol drakenmeisje dat vecht voor haar idealen. Het verhaal is vanuit verschillende personages in de ik-vorm geschreven. In dit tweede deel van de 'Talon Saga'* wordt aanzienlijk meer gevochten. Daarnaast is er meer aandacht voor Embers verwarde gevoelens: naast haar vurige, instinctieve verlangen naar Riley voelt ze ook verliefdheid voor Garret. Eerder schreef Kag…Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia