Boek
Nederlands

Schaduw van de vos

Julie Kagawa (auteur), Karin de Haas (vertaler)
+1
Schaduw van de vos
×
Schaduw van de vos Schaduw van de vos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De half-vos Yumeko (16) is op de vlucht voor demonen en moet een magische rol in veiligheid brengen. Onderweg ontmoet ze demonendoder Kage Tatsumi. Hij is op zoek naar de rol. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Schaduw van de vos
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Karin de Haas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shadow of the fox
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2018
414 p.
ISBN
9789402731903 (paperback)

Besprekingen

De 16-jarige Yumeko is in een tempel grootgebracht door monniken. Ze is een kitsune, half mens en half vos, met magische krachten. Yumeko’s tempel beschermt een magische rol. Hierop staat een deel van een gebed waarmee eens in de duizend jaar een draak kan worden opgeroepen, die een wens vervult. Wanneer Yumeko’s tempel wordt aangevallen door demonen, vlucht ze noodgedwongen met de rol. Ondertussen krijgt de demonendoder, Kage Tatsumi, de opdracht van zijn clan om de rol te halen. Zijn pad kruist met dat van Yumeko zonder dat hij weet dat zij de rol heeft. Samen starten ze een reis vol gevaren en geheimen, waarbij ze ontdekken wie ze zelf zijn en wie ze willen zijn. Het verhaal komt langzaam op gang door de introductie van de personages. Het tempo wordt daarna snel verhoogd door vele ontmoetingen en gruwelijke gebeurtenissen. De demonische wezens en samoerai die Yumeko en Tatsumi tegenkomen, zijn gebaseerd op Japanse mythen. In de tekst komen veel Japanse woorden voor, waarvan de mees…Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia