Boek
Nederlands

Strijder

Julie Kagawa (auteur), Karin de Haas (vertaler)
+1
Strijder
×
Strijder Strijder
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ember (16), Riley, Garret en de andere drakenrebellen ontdekken dat Talon werkt aan een plan om de wereld te overheersen. De rebellengroep wil Talon, waar Embers tweelingbroer Dante veel macht heeft, tegenhouden. Maar zijn ze opgewassen tegen zo’n grote strijdmacht? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Strijder
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Karin de Haas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Legion
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2017
382 p.
ISBN
9789402724806 (paperback)

Besprekingen

Samen met de charismatische drakenjongen Riley en de knappe soldaat Garret maakt het drakenmeisje Ember (16) deel uit van een groep drakenrebellen. De groep heeft zich afgekeerd van het machtige Talon, waar Embers tweelingbroer inmiddels een hoge positie bekleedt. Wanneer blijkt dat Talon werkt aan een plan om de wereld aan hun regime te onderwerpen, komt de kleine rebellengroep in actie. Maar zijn ze opgewassen tegen een grote, georganiseerde strijdmacht als Talon? Een spannend fantasyverhaal vol actie, intriges en romantiek. Het verhaal is vanuit meerdere personages in de ik-vorm geschreven. Het taalgebruik is eigentijds en beeldend. Dit vierde deel uit de Talon Saga* verveelt geen moment, de lezer valt van de ene verrassende gebeurtenis in de andere. Gewelddadige gebeurtenissen, psychologische spelletjes en romantische momenten wisselen elkaar evenwichtig af. Ook maakt Ember een aantal belangrijke keuzes. Wellicht het beste deel uit de serie tot dusver. Eerder schreef Kagawa de bes…Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia