Boek
Nederlands

Er was misschien eens : 20 verhalen die waargebeurd zijn. Of niet?. 2

Kamiel De Bruyne (auteur), Yarne Daeren (illustrator)
+1
Er was misschien eens : 20 verhalen die waargebeurd zijn. Of niet?. 2
×
Er was misschien eens : 20 verhalen die waargebeurd zijn. Of niet?. 2 Er was misschien eens : 20 verhalen die waargebeurd zijn. Of niet?. 2

Er was misschien eens : 20 verhalen die waargebeurd zijn. Of niet?. 2

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Is een man rijk geworden door scheten te laten? Of kan een kanarie tienduizend vrienden hebben? Bedenk of dit echt gebeurd is of niet! Daarna vind je het antwoord, met feiten en leuke weetjes. Met grafische illustraties in enkele kleuren. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen door goede lezers vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Weetjes
Extra onderwerp
Weetjes (jeugd)
Titel
Er was misschien eens : 20 verhalen die waargebeurd zijn. Of niet?. 2
Auteur
Kamiel De Bruyne
Illustrator
Yarne Daeren
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2021
91 p. : ill.
ISBN
9789464013047 (hardback)

Besprekingen

Waar of niet waar?: een man die stinkend rijk werd door zijn scheten, een kat die bang is in het donker en een vrouw die stiekem een reis rond de wereld maakte. Een curieus boek met twintig verhalen die feitelijk waar of... niet waar zijn. Een boek dat nieuwsgierig maakt, waarvan je de verhalen wil horen of zelf wilt lezen. Bevat onderwerpen waarover een stevig robbertje gediscussieerd kan worden, waarin voors en tegens tegen elkaar afgewogen kunnen worden, waarin je de speelse uitkomst kunt beredeneren. Het is ook een boek dat elk verhaal voorziet van de feitelijke gegevens, waaruit vervolgens blijkt of de vertelde inhoud waar of niet waar is. Voor elk verhaal is een vast stramien van vier pagina’s: de vertelling, is het waar of niet waar?, gevolgd door feitelijke achtergrondinformatie en weetjes. Overzichtelijke lay-out met teksten in een vrij kleine zwarte of blauwe letter. Geïllustreerd met grappige illustraties in een grafische stijl, in enkele kleuren en diverse formaten die de …Lees verder

Er was misschien eens

Is het waar dat er een soldaat bestond die 29 jaar te lang oorlog voerde? En is het waar dat er een man stinkend rijk werd door zijn scheten? Die verhalen, en nog 18 andere feiten of verzinsels, worden in dit boek besproken. Elk verhaal kan waar of niet waar zijn en het is aan de lezer om dat te raden door het verhaal te lezen. Pas daarna mag je de bladzijde omdraaien en staat het antwoord met de nodige uitleg waarom het waar of niet waar is, plus nog een paar leuke weetjes.Zowel de feiten als de verzinsels zijn eigenlijk te zot om waar te zijn, en toch zijn er heel wat ongelooflijke feiten die echt gebeurd zijn. Het is dankzij de rijke fantasie van de auteur, Kamiel De Bruyne, dat alle verhalen zo tof zijn om te lezen. Doordat het als een soort quiz op te stellen, krijg je nog een soort competitie met jezelf om alle verhalen zo goed mogelijk in te schatten. Het is heerlijk om zo'n origineel boek te lezen: leesplezier staat hier met stip op nummer één. 


Lees verder

Over Kamiel De Bruyne

Kamiel De Bruyne (1992) is een Belgisch programmamaker, vooral bekend als bedenker van het tv-spelprogramma Sorry voor alles.

Biografie

De Bruyne studeerde aan de filmschool RITCS en bedacht hier als afstudeeropdracht het format van het internationale succesprogramma Sorry voor alles (gebaseerd op de film The Truman Show).

Voordat Sorry voor alles werd opgepikt door de Vlaamse zender Eén, werkte De Bruyne als redacteur bij Ketnet.

De Bruyne won in 2017 een Emmy met Sorry voor alles in de categorie non-scripted entertainment. Hij maakt in 2018 deel uit van de jury van diezelfde categorie.

In september 2018 won Sorry voor alles de Rose D’or Voor beste Game Show. Intussen werden reeds een Nederlandseen Duitse versie van de show gemaakt.

In 2023 bedacht De Bruyne samen met televisiemaker Wannes Deleu het VTM-programma Wie zoekt die Wint. Van dit programma werd reeds een Waalse varian…Lees verder op Wikipedia