Boek
Nederlands
Rechercheur Eddie Feber moet erachter zien te komen wat de bedoelingen zijn van een lichtgevende verschijning die ’s nachts mensen bedreigt en briefjes achterlaat.
Titel
Nachtloper
Auteur
Karin Fossum
Vertaler
Sofie Maertens Michiel Vanhee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Natteløperen
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2023
234 p.
ISBN
9789022598467 (paperback)

Besprekingen

Een Scandinavische thriller over een zonderlinge jongen die zijn grootvader dood aantreft en een mysterieuze verschijning die mensen bedreigt. Meidel Jonsson staat er alleen voor nadat hij zijn grootvader dood aantreft, en dat terwijl het leven al lastig genoeg is. In Meidels hoofd bevinden zich veel verschillende gebieden, zoals één voor plezier, en ook één om verwoesting aan te richten. Als hij aan de praat raakt met een jong meisje achter de kassa grijpt hij zijn kans op verandering. In de stad krijgen verschillende mensen ’s nachts dreigend bezoek van een lichtgevende verschijning met een wapen. Het is een raadsel wat de bedoeling is van de verschijning en Rechercheur Eddie Feber heeft niet veel om mee te werken. Dan worden er achtergelaten briefjes ontdekt. Meeslepend en in rauwe stijl geschreven. Karin Fossum (1954) is een internationaal bekende schrijver en dichter. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven en won meerdere prijzen.

Over Karin Fossum

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Karin Fossum, geboren als Karin Mathisen (Sandefjord, 6 november 1954) is een Noorse schrijfster van misdaadthrillers.

Reeds als tiener begon ze met het schrijven van poëzie. Op haar twintigste verscheen er een dichtbundel van haar die goed ontvangen werd. Haar tweede bundel kreeg echter vrij veel negatieve kritiek en dit was de reden waarom ze een hele poos stopte met schrijven. Karin Fossum heeft daarna als alleenstaande moeder vele jaren in verschillende instellingen, ziekenhuizen en homes gewerkt. Een bron van levenservaring en mensenkennis die veel van haar psychologisch inzicht verklaart.

Eva's oog, het eerste deel in de misdaadreeks rond Konrad Sejer, verscheen in 1995. Voor het tweede deel, "Kijk niet achterom" uit 1996, kreeg de schrijfster de prestigieuze Riverton-prijs en de Glazen Sleutel voor de beste Scandinavische misdaadroman. Karin Fossum heeft haar eerste boek opgedragen aan haar overleden vader die de publicatie gelukkig nog n…Lees verder op Wikipedia