Besprekingen

In het hedendaagse Atlanta wordt een jonge studente vermoord aangetroffen. Amanda Wagner van het Georgia Bureau of Investigation is er als de kippen bij om de zaak op te eisen. De manier waarop de vrouw vermoord werd, toont namelijk gelijkenissen met Wagners eerste grote zaak uit 1975. Tot ieders grote verbazing zet ze haar beste agent en poulain Will Trent niet op het onderzoek. Is het omdat Wagners partner uit 1975, Evelyn Mitchell, de moeder is van Trents huidige partner Faith Mitchell? Of heeft het feit dat Trents vader wordt vrijgelaten na een gevangenisstraf van dertig jaar misschien iets met de zaak te maken? Trent besluit het er niet bij te laten zitten en trekt zelf op onderzoek uit, maar daarvoor moet hij diep terug in zijn eigen pijnlijke verleden van weeshuizen en adoptie-ouders. En ondertussen vallen er nog meer slachtoffers, allemaal gruwelijk vermoord.
Genadeloos is het elfde boek van Karin Slaughter, die haar lezer blijft verrassen en regelmatig een frisse …Lees verder
Het verleden blijft inspecteur Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation achtervolgen, net nu hij meent zijn geluk gevonden te hebben met kinderarts Sara Linton. Hij wordt door zijn superieur Amanda Wagner buiten het onderzoek naar een vermoorde jonge vrouw gehouden. De moord lijkt op de eerste zaak van Amanda in 1975, toen er jonge verslaafde prostituees verdwenen, een zaak waarin Amanda zich met haar collega Eveline vastbeet en werd tegengewerkt door een paar mannelijke collega’s. Zaken en verhoudingen uit eerdere romans met Will Trent en Amanda Wagner worden duidelijk in deze roman die weer knap is opgezet met twee parallelle verhaallijnen, een in 1975 en de andere in het heden, waarbij in het Atlanta van 1975 rassenhaat en vrouwendiscriminatie ook binnen het politiekorps sterk aanwezig zijn. De auteur schetst twee authentieke tijdsbeelden, is niet vies van wreedheden en ander geweld en houdt de lezer geboeid tot aan de ontknoping. Normale druk.

Over Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter (Covington, 6 januari 1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie.

Slaughter is geboren in een kleine stad in de Amerikaanse staat Georgia. Ze heeft 21 romans geschreven, die meer dan 40 miljoen keer zijn verkocht en zijn gepubliceerd in 120 landen. Haar eerste roman, Blindsighted (2001), werd gepubliceerd in 27 talen en stond op de shortlist van de Crime Writers' Association's Dagger Award voor "Best Thriller Debut" van 2001.

Slaughter won in 2015 de CWA Ian Fleming Steel Dagger-prijs voor haar roman Cop Town. Ze is vooral bekend geworden door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks wordt genoemd. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken. Naast de Grant County-reeks heeft Karin Slaughter Vervloekt geluk samengesteld en de Atlanta-reeks, Will Trent-reeks of Sara Linton-reeks geschreven. In Vervloekt geluk schrijven Ame…Lees verder op Wikipedia