Boek
Nederlands
Veertig jaar na de onopgeloste moord op een jonge vrouw gaat een rechercheur op zoek naar de moordenaar, die nog altijd op vrije voeten is.
Extra onderwerp
BookTok, 3,5 sterren (Humo)
Titel
Gewetenloos
Auteur
Karin Slaughter
Vertaler
Ineke Lenting
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Girl, forgotten
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2022
414 p.
ISBN
9789402710540 (paperback)

Besprekingen

BOEKENBAL Meiklokje ontmoet snoeischaar

***()*

Vergeet Sara Linton even: Karin Slaughter heeft een nieuwe doortastende vrouwelijke hoofdpersoon bedacht bij wie de lezer op de schouders mag staan. Vier jaar geleden ontdekte Andrea Oliver in ‘Gespleten’ dat haar natuurlijke vader een moordzuchtige sekteleider is, en nu, in het nieuwe ‘Gewetenloos’, laat ze zich – zeer tegen de zin van Laura, haar moeder – inlijven door de United States Marshals Service, een dienst van de Amerikaanse federale politie. In haar eerste opdracht staat ze in voor de beveiliging van Esther Vaughn, een federale rechter – indertijd nog benoemd door Ronald Reagan – die met de dood bedreigd wordt. Die opdracht brengt Andrea naar een suf stadje aan de Amerikaanse westkust waar in 1982 Emily Vaughn, zeventien en zwanger, brutaal toegetakeld werd, en vervolgens voor dood achtergelaten in een vuilniscontainer. Ze werd nog twee maanden kunstmatig in leven gehouden, waardoor haar kindje ter wereld kon …Lees verder

Een spannende Karin Slaughter-thriller over moeders en dochters, en het verlies van een vader. Emily Vaughn heeft een geheim — een geheim dat haar op haar eindexamenfeest fataal wordt. Veertig jaar later is de moord nog altijd niet opgelost, maar dat staat op het punt te veranderen als rechercheur Andrea Oliver naar de stad komt. Ze is vastbesloten gerechtigheid voor Emily te vinden en de waarheid te achterhalen, voordat de moordenaar besluit ook háár het zwijgen op te leggen. 'Gewetenloos' is in een vloeiende stijl en met vaart geschreven.Karin Slaughter (Covington, 1971) is een internationaal bekende Amerikaanse thrillerschrijfster. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende prijzen. 'Pieces of Her' is tot Netflix-serie bewerkt en ook 'Valse getuige' en de 'Grant County'- en 'Will Trent'-reeks zijn in productie voor de televisie.

Over Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter (Covington, 6 januari 1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie.

Slaughter is geboren in een kleine stad in de Amerikaanse staat Georgia. Ze heeft 21 romans geschreven, die meer dan 40 miljoen keer zijn verkocht en zijn gepubliceerd in 120 landen. Haar eerste roman, Blindsighted (2001), werd gepubliceerd in 27 talen en stond op de shortlist van de Crime Writers' Association's Dagger Award voor "Best Thriller Debut" van 2001.

Slaughter won in 2015 de CWA Ian Fleming Steel Dagger-prijs voor haar roman Cop Town. Ze is vooral bekend geworden door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks wordt genoemd. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken. Naast de Grant County-reeks heeft Karin Slaughter Vervloekt geluk samengesteld en de Atlanta-reeks, Will Trent-reeks of Sara Linton-reeks geschreven. In Vervloekt geluk schrijven Ame…Lees verder op Wikipedia