Goede dochter

Karin Slaughter (auteur), Ineke Lenting (vertaler)
Als een vrouw getuige is van een aanslag haalt dat herinneringen van een aanslag op haar familie 28 jaar geleden naar boven en komt de schokkende waarheid aan het licht.
Titel
Goede dochter
Auteur
Karin Slaughter
Vertaler
Ineke Lenting
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The good daughter
Uitgever
[Amsterdam]: HarperCollins, 2017
510 p.
ISBN
9789402726800 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Gruwelijk knap opgeschreven

FICTIE Karin Slaughter doet haar achternaam opnieuw alle eer aan in haar nieuwste bestseller Goede dochter.

Vanaf het begin gaat het meteen goed los in de keuken van de familie Quinn. Twee gewapende mannen dringen binnen en belagen moeder Gamma en de twee dochters Charlotte en Samantha. De aanslag heeft iets te maken met het werk van vader Rusty, die als advocaat in het kleine Pikeville opkomt voor misdadigers van het laagste allooi. De toon wordt gezet, met botresten, stukjes hersenen en wat er nog meer bij een goeie slachtpartij komt kijken.

De lezer hapt pas weer naar adem in het tweede hoofdstuk, als we 28 jaar verder zijn, en de draad van het verhaal oppakken met een van de meisjes, Charlotte. Zij is advocaat geworden, nog steeds in hetzelfde plaatsje. Vader Rusty verdedigt nog steeds misdadigers waar geen enkele andere advocaat zich aan durft te wagen. Over de andere zus, Samantha, voorlopig geen woord.

Slaughter geeft haar hoofdpersonen geen rust. De getraumatiseerde Charlotte moet er opnieuw aan geloven. Ze is getuige va…Lees verder

Goede dochter

Eerste zin. Het was alsof er duizend wespen in Samantha Quinns benen prikten toen ze over de lange, verlaten oprit naar de boerderij rende.

Achtentwintig jaar geleden verloor Charlotte haar moeder bij een overval, haar zus werd levend begraven, zij verkracht. Als advocate verdedigt ze nu hopeloze gevallen en net dat dwingt haar om haar verleden onder ogen te zien. Karin Slaughter verbluft opnieuw. Haar beschrijving van geweld tegen vrouwen is angstaanjagend, maar ook hun vechtlust geeft ze alle eer.

****

HarperCollins (oorspronkelijke titel: The Good Daughter), 512 blz., € 19,99.

Charlotte Quinn (13) en zus Samantha (15) zijn slachtoffers van een aanslag op hun familie. Hun moeder komt daarbij om het leven. De relatie met hun vader en tussen de zussen zelf zal daarna nooit meer hetzelfde zijn. Achtentwintig jaar later is Charlotte getuige van een aanslag op haar oude school. Het misdrijf haalt herinneringen naar boven, helemaal als haar vader de verdediging van de dader op zich neemt. Vanaf dat moment is het niet meer mogelijk om het verleden te negeren en wordt de schokkende waarheid langzaam ontrafeld. Het verhaal begint met een hoofdstuk over de ervaring van Samantha met de vroegere aanslag. Daarna vindt er een tijdsprong plaats. In het hele verhaal komen flashbacks van de aanslag voor vanuit de perspectieven van beide zussen. Spannende thriller met een goed uitgewerkte plot. De personages zijn menselijk en de relatie tussen beide zussen wordt mooi neergezet. Vierentwintigste in het Nederlands vertaalde thriller van de Amerikaanse bestsellerauteur (1971). H…Lees verder

Over Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Foto van/door Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter (Covington, 6 januari 1971) is een Amerikaanse thrillerschrijfster, bekend van de Grant County-serie.

Slaughter is geboren in een kleine stad in de Amerikaanse staat Georgia. Ze heeft 21 romans geschreven, die meer dan 40 miljoen keer zijn verkocht en zijn gepubliceerd in 120 landen. Haar eerste roman, Blindsighted (2001), werd gepubliceerd in 27 talen en stond op de shortlist van de Crime Writers' Association's Dagger Award voor "Best Thriller Debut" van 2001.

Slaughter won in 2015 de CWA Ian Fleming Steel Dagger-prijs voor haar roman Cop Town. Ze is vooral bekend geworden door haar thrillers uit de Grant County-reeks, die ook wel de Sara Linton-reeks wordt genoemd. Sara Linton is kinderarts en raakt in de boeken verwikkeld in moordzaken. Naast de Grant County-reeks heeft Karin Slaughter Vervloekt geluk samengesteld en de Atlanta-reeks, Will Trent-reeks of Sara Linton-reeks geschreven. In Vervloekt geluk schrijven Ame…Lees verder op Wikipedia