Boek
Nederlands

Anna in de dierentuin

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna in de dierentuin
×
Anna in de dierentuin Anna in de dierentuin

Anna in de dierentuin

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna gaat met papa een dagje naar de dierentuin. Wat is daar veel te zien! Prentenboek met eenvoudige, paginagrote verfillustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Dierentuinen
Titel
Anna in de dierentuin
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
[24] p. : ill.
ISBN
9789044820959 (hardback)

Besprekingen

Met Anna in de dierentuin heeft Kathleen Amant opnieuw een vervolg gebreid aan de vele avonturen van haar welbekende personage. Na bezoekjes aan onder andere het circus en een boerderij trekt Anna dit keer samen met haar papa naar de dierentuin. Wat volgt is een illustratief verslag vol dierenpret. Naast alle dieren in het park bewonderen hoort bij zo'n trip ook een lunchpauze met lekkere broodjes en natuurlijk een ijsje: kortom, Anna beleeft een dagje waar menig peuter jaloers op kan zijn.
Het boek laat zich voorlezen aan peuters vanaf twee jaar en Amant volgt hetzelfde format dat we van haar gewend zijn in deze reeks. Op de linkerpagina staat een kort blokje tekst met grote letters en nooit meer dan zeven regels. De rechterpagina is dan weer volledig gewijd aan een illustratie in Amants herkenbare stijl. Amants prenten zijn eenvoudig: zwart omlijnde figuren met weinig details in basiskleuren, geplaatst tegen felle kleurvlakken. De tekeningen bestaan ook nooit uit veel me…Lees verder
Anna gaat met papa naar de dierentuin. Wat is daar veel te zien: de leeuwen met hun wilde haren, bij de beren die ze wel zou willen aaien, bij het nijlpaard dat héél lang onder water kan, bij de krokodil die misschien ook zijn tanden wel moet poetsen en bij nog veel meer dieren. Anna eet met pappa de zelfgesmeerde broodjes en smult van een heerlijk ijsje. Wat een feestelijke dierentuindag! Dit bijna vierkante prentenboekje met twee afgeronde hoeken kent vrij veel tekst. Deze is telkens op de linkerpagina gedrukt in een kinderlijk, zwart lettertype dat mooi past bij de speelse, zwartomlijnde illustraties. De tekeningen zijn kleurrijk, eenvoudig en vullen steeds de gehele rechterpagina. Het verhaal wordt verteld in de tegenwoordige tijd en leert peuters een aantal eenvoudige feitjes over de dieren in de dierentuin. Deel uit de uitgebreide serie over Anna, die eerder te zien was bij de kapper, op de kermis, op de boerderij en op nog veel meer plekken waar van alles te beleven en te leren…Lees verder

Anna in de dierentuin

Anna en papa maken een uitstapje naar de dierentuin. Anna is erg ongeduldig en wil alle dieren zien. Ze gaan eerst een kijkje nemen bij de giraf, maar die heeft geen oog voor haar. De giraf vindt de malse blaadjes in de boom veel te lekker. Anna ziet hoe de apen elkaar vlooien. Papa geeft hier en daar wat uitleg. Ze picknicken samen en zetten hun tocht verder. Anna ziet de olifanten, de beren, een leeuw, een krokodil, een zebra en een nijlpaard. Tussendoor mag ze ook nog een ijsje. Aan het eind van de dag mag Anna op papa’s schouders zitten, zo ziet ze alles nog beter. Maar Anna is ook moe van deze drukke dag en langzaam vallen haar oogjes toe.
In dit boekje komen de meest bekende dieren aan bod. Ze worden paginagroot en herkenbaar in beeld gebracht. Je krijgt een goed beeld van de klassieke dierentuin: de dieren staan apart en van op een afstand kan je er naar kijken.
Een leuk boekje in de herkenbare stijl van Kathleen Amant. In de kleuterklas is het ook te gebruiken als …Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia