Boek
Nederlands

Anna in de klas

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna in de klas
×
Anna in de klas Anna in de klas

Anna in de klas

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Titel
Anna in de klas
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789044809091
Andere talen:

Besprekingen

Anna gaat naar school. Als de bel gaat, staat ze helemaal vooraan in de rij en mag ze als eerste met juf Sara naar binnen. Anna hangt haar jas aan de kapstok onder het bootje (dat is haar nl. plaatje). Ze gaat in de vertelhoek zitten en luistert naar de verhalen van haar klasgenootjes. Dan leest juf Sara een verhaal voor en gaan de kinderen schilderen. Als iedereen klaar is, is het tijd om iets te eten en te drinken. Daarna speelt Anna in de poppenhoek, tot het tijd is om op te ruimen. Wie klaar is, mag zijn jas aantrekken en wachten op papa of mama. Anna wil echter nog niet naar huis en verstopt zich achter haar jas, waar mama haar even later vindt. Morgen mag ze weer naar school.

Kathleen Amant, huisillustrator van Kind en Gezin, debuteerde in 2004 als schrijfster met Ik wil mijn knuffel en Lekker zwemmen ( 2005, p. 103), twee boeken voor peuters waarin Anna de hoofdrol speelt. Ondertussen zijn er al 14 avonturen over de ondernemende en guitig…Lees verder
Anna gaat naar de peuterspeelzaal. Als de bel gaat, mag ze naar binnen. In de klas luisteren Anna en de andere kinderen naar een verhaal. Daarna mag Anna schilderen en spelen. Vierkant prentenboek met stevig, glanzend papier met twee afgeronde hoeken. De tekst bestaat uit eenvoudige, korte zinnen en staat steeds op de linkerpagina in een duidelijk schreefloos lettertype op een witte achtergrond. Rechts staat steeds een paginagrote prent in heldere kleuren tegen een egaal gekleurde achtergrond. De eenvoudige zwartomlijnde prenten ontberen perspectief en detail. Anna is niet echt herkenbaar als meisje. Er zijn al meer verhalen over Anna verschenen. Om peuters en kleuters voor te bereiden op school. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Anna in de klas

Met kleuter Anna doorloop je in dit prentenboek een dag in de kleuterklas. En het is er zo leuk dat Anna 's avonds niet naar huis wil. De illustraties zijn duidelijk en zwartomlijnd. De volgorde van de activiteiten is ook van de prenten af te lezen. Fantasie zit er niet in. Bruikbaar in de klas of als voorbereiding op naar school gaan.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia