Boek
Nederlands

Anna en de herfst

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna en de herfst
×
Anna en de herfst Anna en de herfst

Anna en de herfst

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Het is herfst en Anna helpt pappa met bladeren opruimen. Daarna gaan ze met de hond naar het bos. Wat is daar veel te zien en te doen! Prentenboek met eenvoudige, paginagrote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Herfst
Titel
Anna en de herfst
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789044822717 (hardback)

Besprekingen

Het is herfst en Anna gaat papa helpen de bladeren in de tuin op te ruimen. Daarna gaan ze met hond Mimi wandelen in het bos. En wat kun je daar veel doen, zien en ontdekken! Deel uit de serie over Anna, die perfect aansluit bij de belevingswereld van jonge kinderen en waarin herfst niet alleen geassocieerd wordt met regen, wind en bladeren, maar ook met beukennootjes, egeltjes, eekhoorntjes en spannende kleine kriebelbeestjes. Op de rechterpagina staan kleurrijke, eenvoudige illustraties, waarop Anna altijd te zien is, (met helaas nog altijd of de 'big smile' of het o-mondje) en op de linkerpagina de zesregelige, eenvoudige, maar effectieve tekst. Een van de betere delen uit de serie. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Anna en de herfst

Na 'Anna en de lente' komt dit keer de herfst aan bod. De seizoenen zijn wel vaker het onderwerp van dit soort prentenboeken.
Het boekje is eenvoudig opgebouwd. Elke linkerpagina heeft een witte achtergrond met zwarte tekst. De tekst bestaat uit vijf tot maximum zeven regels. De woorden zijn in een speels maar makkelijk te lezen lettertype weergegeven. De illustraties beslaan de volledige rechterpagina. De tekeningen zijn eenvoudig, duidelijk en geven de emoties van het hoofdpersonage goed weer. De prenten werden ingekleurd met hoofdzakelijk basiskleuren. Groen voor het gras en de bladeren van de bomen. Blauw voor de lucht. Rood voor Anna's jas en laarzen.
Het verhaal zelf bevat voor kinderen een aantal grappige elementen die nauw bij hun leefwereld aansluiten. Welk kind wandelt niet graag in het bos? Welk kind schopt niet graag herfstblaadjes in het rond? Wie houdt niet van met je laarzen aan in plassen en modder springen? Wiens mama is net als Anna's mama ook bang van sp…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia