Boek
Nederlands

Anna en de zomer

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna en de zomer
×
Anna en de zomer Anna en de zomer

Anna en de zomer

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Het is zomer! Het is lekker warm en de zon schijnt. Anna plukt kersen, speelt in de zandbak en in het zwembadje in de tuin. Prentenboek met eenvoudige, paginagrote illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Zomer
Titel
Anna en de zomer
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
[28] p. : ill.
ISBN
9789044824087 (hardback)

Besprekingen

Het zonnetje schijnt en Anna huppelt door het gras. Ze gaat kersen plukken en even later speelt ze met Lars in de zandbak. Het is zo warm dat ze lekker in het zwembadje mag gaan spelen. Mama heeft ook nog een leuke verrassing. Wat is die zomer toch heerlijk. Dit gezellige prentenboek uit de bekende, uitgebreide serie over peuter Anna heeft links de tekstpagina's en rechts de afbeeldingen. Die bestaan uit duidelijke tekeningen met stevige zwarte lijnen en felle kleuren. Voor peuters dus prima te herkennen. Het verhaaltje is eenvoudig en niet spectaculair, maar biedt genoeg aanknopingspunten om met de doelgroep over dit jaargetijde te praten. Leuk en gezellig boekje voor kinderen vanaf ca. 2,5 jaar.

Anna en de zomer

In de boeken van Anna komen de seizoenen aan bod. Ditmaal is het zomer. Het zonnetje schijnt en Anna speelt in de tuin. Ze heeft sandaaltjes aan en wandelt door het gras, dat aan haar tenen kriebelt. Ze plukt heerlijke kersen, waarvan mama een taart bakt. Ze speelt met Lars, haar broertje, in de zandbak en in het zwembadje. Mama heeft ook nog een leuke verrassing: er staat een tentje in de tuin. Anna wil heel graag in de tent slapen, maar mama heeft een beter idee: ze houden een overheerlijke picknick met veel fruit. Anna vindt de zomer heerlijk!

Zoals altijd in de boekjes van Anna, vertoont ook dit verhaal dezelfde, eenvoudige structuur: telkens een tekstpagina en een illustratie. De illustraties zijn duidelijk, ingekleurd met felle basiskleuren en omlijnd met zwarte lijnen. Voor peuters is dit ideaal omwille van de grote herkenbaarheid.

Ook de tekst is eenvoudig en herkenbaar. In slechts een paar woorden en zinnen geeft Katleen Amant een goede, gezellige sfe…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia