Boek
Nederlands

Anna is jarig

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna is jarig
×
Anna is jarig Anna is jarig
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Titel
Anna is jarig
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789044813135 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Anna is jarig en ze maakt met mama een cake. Daarna brengt mama haar naar school waar ze een kroon maakt en daarmee op de stoel gaat zitten. Ze wordt bezongen, blaast drie kaarsjes uit, deelt de cake uit (behalve aan de voor ei allergische Bram) en mag een cadeautje uitkiezen. Thuis zal het feest verder gaan. Middelgroot, vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en stevige bladzijden. Anna is welbekend van andere delen over het dagelijks leven van een peuter*. De eenvoudige, met zwart omlijnde tekeningen in heldere kleuren tegen een egaal gekleurde achtergrond op de rechterbladzijde hebben geen perspectief en tonen niets te veel. De duidelijke tekst in een schrijfletter op de linkerbladzijden beschrijft de gebeurtenissen en verlevendigt de onnozele gezichten. Het boek zal een functie hebben voor de taalontwikkeling en vanwege het thema, maar laat geen indruk achter vanwege originaliteit. De titel kon beter aangevuld worden met: 'op school', want jarig zijn is voor een peuter all…Lees verder

Anna is jarig

Het is een speciale dag voor Anna: ze is jarig! Samen met mama bakt ze een cake om mee te nemen naar school. Daar viert ze haar verjaardagsfeestje samen met de kinderen uit de klas: ze zingen samen een verjaardagslied, ze krijgt een kroon, ze smullen van de cake en ze mag een cadeau kiezen uit de grote verjaardagsdoos!
De fel ingekleurde tekeningen zijn aantrekkelijk en heel herkenbaar voor de doelgroep. Het boekje bestaat uit een hardkartonnen kaft met stevige blaadjes: het kan tegen een stootje. 

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia