Boek
Nederlands

Pandemonium

Lauren Oliver (auteur), Willeke Lempens (vertaler)
+1
Pandemonium
×
Pandemonium Pandemonium
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Lena (18, ik-figuur) is de wereld waarin ze is opgegroeid en waarin liefde als een ziekte wordt beschouwd, ontvlucht. Ze sluit zich aan bij het verzet en leert te overleven en te vechten voor haar idealen. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Liefde
Titel
Pandemonium
Auteur
Lauren Oliver
Vertaler
Willeke Lempens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Pandemonium
Uitgever
Vianen: The House of Books, [2014]
352 p.
ISBN
9789044343915 (paperback)

Besprekingen

Wat heb je aan vrijheid als je alleen bent? Lena heeft de oversteek gemaakt en is in de Wildernis beland, zonder Alex. Alleen, gewond, doelloos en verscheurd door verdriet strompelt Lena voort. Ze geeft zich bijna over aan de dood, waar zij Alex misschien kan weerzien, maar Raaf vindt haar net op tijd. Op de rand van de dood wordt een nieuwe Lena geboren. Langzaamaan krijgt haar leven weer zin. Zij sluit zich aan bij het verzet en raakt verwikkeld in een aanslag. Uit een heel onverwachte hoek lijkt de liefde haar weer te wenken. Ze is uiterst voorzichtig en bang om wat de liefde haar zou kunnen brengen, maar net als ze beslist om toch toe te geven, slaat het noodlot weer toe.
Pandemonium speelt zich af op twee verschillende momenten: net na Lena's ontsnapping en maanden later. Het zijn twee heel verschillende werelden. Na jaren binnen de stabiliteit van het systeem te hebben geleefd, werkt de Wildernis ontstemmend. Raaf en de verzetgroep waar ze bij hoort ontfermen zich over…Lees verder
Lena (18, ik-figuur) vlucht weg uit de wereld waar 'behandelden' het voor het zeggen hebben. Een kille maatschappij waar men geen liefde kent. Als Lena behandeld is, vlucht ze naar de Wildernis met haar vriend, die daar overlijdt. Zij wordt daar opgevangen. Als ze Julian ontmoet, die ook behandeld is en achtervolgd wordt door de 'Aasgieren', is dit het begin van een spannende tocht met veel ellende. Vervolg op 'Delirium', tweede deel in een trilogie*. Het verhaal speelt afwisselend in het toen en nu (voor en na de behandeling). Dat maakt het wat ingewikkeld en het komt de spanning niet ten goede, evenals de vele nodeloze uitwijdingen waarin niets gebeurt. De vertaling is vaak te letterlijk, met veel tussenzinnen. Fantasyverhaal met een vleugje romantiek. Met nieuw foto-omslag. Van de trilogie wordt een tv-serie gemaakt. Vanaf ca. 15 jaar.