Boek
Nederlands

Requiem

Lauren Oliver (auteur), Willeke Lempens (vertaler)
+1
Requiem
×
Requiem Requiem
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De wereld waarin Lena (18, ik-figuur) opgroeit, ziet liefde als een ziekte. Lena heeft de leiding van het verzet op zich genomen. Haar tegenstandster blijkt haar vroegere vriendin Hana te zijn. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Liefde
Titel
Requiem
Auteur
Lauren Oliver
Vertaler
Willeke Lempens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Requiem
Uitgever
Vianen: The House of Books, [2014]
352 p.
Aantekening
Jaar van uitgave ontleend aan Boekenbank
ISBN
9789044343922 (paperback)

Besprekingen

Met Requiem sluit Lauren Oliver haar trilogie ‘Delirium amoris’ af. Terwijl Lena in de voorafgaande delen eerst haar leven leidde binnen de ordelijke wereld van de Behandelden en later haar plaats zocht in de Wildernis, vervaagt nu de grens tussen beide werelden. De hoofdpersonages zien zich gedwongen om hun eigen plek te creëren.
Het hele boek ademt onzekerheid en onrust uit. Rebellen proberen een revolutie op gang te brengen en de gevolgen zijn voelbaar: het is nergens veilig, de personages trekken constant rond en zijn op hun hoede. Daarboven weet Lena zich geen raad met het feit dat Alex nog leeft. In de idee dat hij dood was heeft zij liefde gevonden bij Julian, en nu Alex toch in leven blijkt, drukt de driehoeksrelatie op hen allemaal. Deze verhaallijn wisselt af met fragmenten over Hana, Lena's beste vriendin die niet met haar naar de Wildernis is gevlucht. Hana is Behandeld en getrouwd. Ze leeft dus een leven zoals dat voor iedereen uitgestippeld is in steden waar …Lees verder
Hana maakt deel uit van de 'Behandelden'. Lena verzet zich hiertegen en is gevlucht naar de Wildernis. Het verhaal wordt in de ik-persoon verteld, afwisselend door beide hoofdpersonen. Hana gaat trouwen met de burgemeester, maar ontdekt vreemde verhalen over hem en zijn ex. Ze gaat zijn ex opzoeken. Lena zit in een liefdescrisis. Waarom houdt Alex niet meer van haar? Ondertussen bereiden de mensen in de Wildernis een opstand voor om de kille maatschappij van de Behandelden te vernietigen. Derde en laatste deel van een trilogie*. Een fantasyverhaal waarin liefde een grote rol speelt en vanwege de hoofdpersonen (vrouwen) zal het meisjes eerder aanspreken. Geweld wordt niet geschuwd en de taal is soms grof. Een happy-end. Een verzorgde en aantrekkelijke uitgave. Met nieuw foto-omslag. Van de trilogie wordt een tv-serie gemaakt. Vanaf ca. 15 jaar.