Boek
Nederlands

Champagne in Chateau Marmont

Lauren Weisberger (auteur), Sabine Mutsaers (vertaler)
Brooke en Julian hebben het prima samen in New York. Zij heeft twee banen, waarvan ze kunnen rondkomen en hij timmert aan de weg als muzikant. Maar als Julian na een tv-optreden door een groot platenlabel wordt benaderd neemt hun leven een radicale wending. Al snel bevinden ze zich in een compleet nieuwe wereld: dinertjes in de duurste restaurants, te gast bij de meest exclusieve feesten, op en ne
Titel
Champagne in Chateau Marmont
Auteur
Lauren Weisberger
Vertaler
Sabine Mutsaers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Last night at Chateau Marmont
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2010
364 p.
ISBN
9789022552797 (paperback)

Besprekingen

Brooke woont samen met haar man, muzikant Julian, in Manhattan. Dan krijgt hij een platencontract aangeboden en verandert alles. Julian brengt bijna alle tijd in Los Angeles door en Brooke laat haar gewaardeerde baan versloffen zodat ze haar beroemde man bij kan staan. Daarbij publiceren de bladen het ene verhaal na het andere. Julian gedraagt zich steeds afstandelijker en dit zorgt ervoor dat Brooke zich afvraagt of hun relatie nog wel toekomst heeft. De vierde roman van de populaire auteur, die wereldfaam vergaarde met haar debuut 'De duivel draagt Prada'*. Dit verhaal bevat net als z'n voorgangers een flinke dosis glamour en geeft een interessant kijkje in het leven van een stel dat plotseling overspoeld wordt met aandacht. De eerste helft van het boek sleept de lezer mee in de verleidelijke showbizzwereld, terwijl later de keerzijde van Julians populariteit centraal staat. Dankzij de vlot geschreven dialogen en de interessante, realistisch beschreven personages is dit een rasechte…Lees verder

Over Lauren Weisberger

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Lauren Weisberger (Scranton, 28 maart 1977) is een Amerikaanse schrijfster van chicklitboeken. Enkele van haar boeken zijn The devil wears Prada, Gossip and Gucci en Chanel Chic.

Biografie

Weisbergers moeder was een lerares en haar vader werkte op een ministerie. Ze groeide op in Scranton (Pennsylvania). Toen ze 11 jaar oud was, zijn haar ouders gescheiden. Zij en haar zus zijn samen met hun moeder verhuisd naar Allentown (Pennsylvania).

In 1995 studeerde ze af aan de Allentown's Parkland High School. Vervolgens studeerde ze in 1999 af aan de Cornell-universiteit in Ithaca (New York), waar ze een belangrijk lid was geworden van studentenvereniging Alpha Epsilon Phi.

Bibliografie

  • 2003: De duivel draagt Prada (The Devil Wears Prada)
  • 2005: Gossip & Gucci (Everyone Worth Knowing)Lees verder op Wikipedia