Drie New Yorkse vriendinnen, bijna dertig, spreken af binnen een jaar wat te doen aan wat hen het meest dwarszit.
Titel
Chanel chic
Auteur
Lauren Weisberger
Vertaler
Sabine Mutsaers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Chasing Harry Winston
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2008
367 p.
ISBN
9789022549902

Besprekingen

Drie New Yorkse vriendinnen, Emmy, Leigh en Adriana, zien de gevreesde dertigste verjaardag met rasse schreden naderen. Tijd voor spijkers met koppen. De romantische Emmy is net haar verloofde kwijtgeraakt aan de 23-jarige personal trainer die zij nota bene voor hem betaalde. Tijd om alle remmen los te gooien zeggen haar vriendinnen. De lastige, ambitieuze Leigh heeft de perfecte vriend maar helaas geen tijd voor hem, wel voor de getrouwde, lastige bestsellerauteur wiens werk ze moet redigeren. De Braziliaanse sexy Adriana kan krijgen wie en wat ze wil, maar wat wil ze eigenlijk? De drie vriendinnen spreken af binnen een jaar wat te doen aan wat hen het meest dwarszit… Vlot geschreven, amusante, voorspelbare chicklit waar je doorheen vliegt. Het levert wat je verwacht, een vriendinnenverhaal vol carrière-, levens- en liefdesproblemen, met mode- en merkensausje, maar het is allemaal net niet puntig en geestig genoeg om een echte topper te zijn. Weisberger (1977) had een bestseller met …Lees verder

Over Lauren Weisberger

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Lauren Weisberger (Scranton, 28 maart 1977) is een Amerikaanse schrijfster van chicklitboeken. Enkele van haar boeken zijn The devil wears Prada, Gossip and Gucci en Chanel Chic.

Biografie

Weisbergers moeder was een lerares en haar vader werkte op een ministerie. Ze groeide op in Scranton (Pennsylvania). Toen ze 11 jaar oud was, zijn haar ouders gescheiden. Zij en haar zus zijn samen met hun moeder verhuisd naar Allentown (Pennsylvania).

In 1995 studeerde ze af aan de Allentown's Parkland High School. Vervolgens studeerde ze in 1999 af aan de Cornell-universiteit in Ithaca (New York), waar ze een belangrijk lid was geworden van studentenvereniging Alpha Epsilon Phi.

Bibliografie

  • 2003: De duivel draagt Prada (The Devil Wears Prada)
  • 2005: Gossip & Gucci (Everyone Worth Knowing)
  • 2008: Chanel Chic…Lees verder op Wikipedia