Boek
Nederlands

Persoonlijk

Lee Child (auteur), Jan Pott (vertaler)
Titel
Persoonlijk
Auteur
Lee Child
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Personal
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
351 p.
Aantekening
Voor de nummering wordt de chronologische leesvolgorde gevolgd zoals vermeld op Goodreads
ISBN
9789024565481 (paperback)

Besprekingen

Jack Reacher is de mythische held van een serie van inmiddels negentien thrillers. Hij is een voormalige Amerikaanse legermajoor die nu anoniem dwars door Amerika wandelt (bijgenaamd 'Sherlock Homeless') en af en toe opduikt, soms om willekeurige individuen te helpen, soms om de Amerikaanse regering een hand toe te steken. In déze roman gaat het om een probleem van de laatste soort: een scherpschutter heeft een schot afgevuurd op de Franse president, en zijn extreme vaardigheid duidt erop dat hij een Amerikaanse staatsburger zou kunnen zijn. Dus wordt Reacher ingezet om de man in te rekenen, maar tijdens de klus ontdekt hij natuurlijk dat er diverse partijen in het spel zijn die ook nog eens verschillende belangen hebben. Stevige, snelle actiethriller met Parijse en Londense locaties en een superheld die gelukkig gevoel voor humor heeft; de secundaire personages zijn adekwaat maar niet briljant geschetst, de kennis van de auteur van wapens, gevechtstechnieken en digitale technologie i…Lees verder

Over Lee Child

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins at Flickr

Lee Child (Coventry, Engeland, 29 oktober 1954) is het pseudoniem van de thrillerschrijver Jim Grant. Child brak door met zijn eerste boek Killing Floor (Jachtveld) en heeft sindsdien een hele serie bestsellers op zijn naam staan. Hij woont voornamelijk in Manhattan, maar heeft ook een huis in Zuid-Frankrijk.

Alle boeken van Lee Child hebben de Amerikaanse ex-militair Jack Reacher als hoofdpersoon. Reacher, die uit eigen beweging het leger heeft verlaten, leidt een zwervend bestaan in de Verenigde Staten, waar hij zijn avonturen beleeft.

Zijn boek "One Shot" werd verfilmd onder de titel Jack Reacher en de film is eind 2012 première gegaan met Tom Cruise in de rol van Jack Reacher. In 2016 kwam de opvolger Jack Reacher: Never Go Back uit, eveneens met Tom Cruise.

Het eerste boek Killing Floor diende als basis voor het eerste seizoen van de actieserie Reacher die op 4 februari 2022 in première ging op Amazon Prime …Lees verder op Wikipedia