Boek
Nederlands

Bestemming

L.J. Smith (auteur), Karin Breuker (vertaler)
De oude vampier Klaus is uit de dood opgewekt; hij heeft een leger van jonge vampiers verzameld. De 18-jarige Elena, haar vrienden en de andere bewoners van Dalcrest moeten nu vrezen voor hun leven. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Bestemming
Auteur
L.J. Smith
Vertaler
Karin Breuker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Destiny rising
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
288 p.
ISBN
9789022563847 (paperback)

Besprekingen

De oude vampier Klaus is uit de dood opgewekt. Hij heeft een leger van jonge vampiers verzameld en de 18-jarige Elena, haar bovennatuurlijke vrienden en de andere bewoners van de universiteitsstad moeten nu vrezen voor hun leven. Elena ontdekt dat ze een Wachter is en het haar taak is mensen beschermen. Ze probeert haar Macht te ontwikkelen en dat lukt alleen als ze een wel heel onverwachte taak uitvoert. Laatste deel van The hunter-trilogie, die deel uitmaakt van The Vampire Diaries. Deze trilogie is niet door L.J. Smith zelf geschreven, maar door een ghostwriter. Smith is namelijk ontslagen door haar uitgever vanwege een conflict over het verloop van de liefde die Elena voelt voor de vampierbroers Stefan en Damon. Dit liefdesdilemma loopt als een rode draad door dit langdradige verhaal. Strijd ontwikkelt zich steeds op dezelfde manier met bloed dat (te) veelvuldig vloeit uit (bijt)wonden, waarna er heel snel geronnen bloed op kleding, wonden en koude lippen zit. Verder is er veel he…Lees verder

Over L.J. Smith

Lisa Jane Smith is een Amerikaanse schrijfster, onder meer bekend van de Night World-reeks en The Vampire Diaries-reeks. Ze publiceert onder de naam L.J. Smith.

Smith heeft drie trilogieën en twee series geschreven. In haar boeken spelen vaak jonge mooie mensen een rol als mens of als een bovennatuurlijk wezen. Vaak is er ook een conflict tussen het goede en het kwade wat draait om een ambigu karakter dat de heldin wil verleiden om de kant van het slechte te kiezen, maar op het eind wordt herboren en de held is.

In 2008 maakte Smith een comeback na een pauze van tien jaar. Ze is begonnen met het schrijven van een nieuwe trilogie in de Vampire Diaries-reeks en een nieuw boek, Strange Fate, voor de Night World-reeks.

Bibliografie

Externe link