Boek
Nederlands

De geheimen van de kostschool

Lucinda Riley (auteur), Anna Livestro (vertaler)
In de spannende roman De geheimen van de kostschool van Lucinda Riley, bekend van de internationale hitserie De zeven zussen wordt op een kleine, exclusieve kostschool in Norfolk een leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van. Detective Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en probeert door te dringe
Onderwerp
Internaten
Titel
De geheimen van de kostschool
Auteur
Lucinda Riley 1966-2021
Vertaler
Anna Livestro
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The murders at Fleat House
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2022
415 p.
ISBN
9789401617130 (paperback)

Besprekingen

Een spannende detective van Lucinda Riley over opgroeien, misdaad, familiebanden en geheimen. Het verhaal speelt zich af in Norfolk en volgt het verhaal van detective Jazmine ‘Jazz’ Hunter. De vrouwelijke detective krijgt een zaak toegewezen op een kleine, exclusieve kostschool. Een leerling van de school is dood gevonden en al snel blijkt dat het niet om een ongeval gaat. Jazz probeert inzicht te krijgen in de gesloten kostschoolwereld. Wanneer er een verdachte vermist wordt en in de kelder een gruwelijke ontdekking gedaan wordt, zal Jazz de zaak snel moeten oplossen. 'De geheimen van de kostschool' is makkelijk leesbaar geschreven en zal een breed publiek aanspreken. Lucinda Riley (1965 - 2021) was een Ierse schrijver en acteur, bekend van de internationale hitserie 'De zeven zussen'. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Lucinda Riley

CC BY 4.0 - Foto van/door Unnamed photographer for Cappelen Damm publishers, Oslo

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds (Lisburn, 16 februari 1965 – Drumbeg, 11 juni 2021) was een Noord-Iers schrijfster van historische fictie en actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Leven

Lucinda Riley, die dramaturgie studeerde, had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice. Ze had veel gereisd, vooral in het Verre Oosten. Na op 22-jarige leeftijd aan klierkoorts te hebben geleden, begon ze te schrijven en publiceerde haar eerste roman twee jaar later. Riley schreef haar eerste acht romans, waarmee ze in 1992 begon, onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Daarna gebruikte ze het pseudoniem Lucinda Riley. Vanaf 2013 schreef ze aan de serie De Zeven Zussen. Van deze reeks zijn wereldwijd al zo'n 30 miljoen boeken verkocht.

Lucinda Riley woonde, met haar man en vijf kind…Lees verder op Wikipedia