Boek
Nederlands
Drie generaties vrouwen uit een familie hebben een totaal verschillend leven dat zich voornamelijk afspeelt rond een sfeervol landgoed in Wales.
Titel
De zilverboom
Auteur
Lucinda Riley 1966-2021
Vertaler
Erica Disco
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The angel tree
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2020
543 p.
ISBN
9789401613071 (paperback) 9789401616461 (paperback)

Besprekingen

Deze familieroman kent drie verhaallijnen, gekoppeld aan drie generaties vrouwen. Allereerst is er Greta Simpson. Ze keert op 58-jarige leeftijd na 24 jaar terug op het landgoed Marchmont Hall. Door een ongeluk is ze haar geheugen kwijt. De tweede verhaallijn is die van haar dochter Cheska. Als kleuter krijgt ze een filmrol, wordt een kindsterretje in een droomwereld en vervolgens een briljante actrice in Los Angeles. Haar dochter Ava is de derde verhaallijn. Ze wordt opgevoed door Laura-Jane, een soort oudtante, omdat haar moeder in LA niet voor haar wil zorgen vanwege haar carrière. Naast deze drie vrouwen is er David, de zoon van Laura-Jane en rots in de branding voor de drie vrouwen. Deze vlot leesbare familiesage die zich afspeelt in de periode 1945-1985, is een herschrijving van de roman van de auteur die in 1995 verscheen als ‘Not quite an angel’ onder de naam Lucinda Edmonds. De heruitgave van 2015 (‘The angel tree’) is – volgens de schrijfster - verbeterd qua schrijfstijl, pe…Lees verder

Over Lucinda Riley

CC BY 4.0 - Foto van/door Unnamed photographer for Cappelen Damm publishers, Oslo

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds (Lisburn, 16 februari 1965 – Drumbeg, 11 juni 2021) was een Noord-Iers schrijfster van historische fictie en actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Leven

Lucinda Riley, die dramaturgie studeerde, had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice. Ze had veel gereisd, vooral in het Verre Oosten. Na op 22-jarige leeftijd aan klierkoorts te hebben geleden, begon ze te schrijven en publiceerde haar eerste roman twee jaar later. Riley schreef haar eerste acht romans, waarmee ze in 1992 begon, onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Daarna gebruikte ze het pseudoniem Lucinda Riley. Vanaf 2013 schreef ze aan de serie De Zeven Zussen. Van deze reeks zijn wereldwijd al zo'n 30 miljoen boeken verkocht.

Lucinda Riley woonde, met haar man en vijf kind…Lees verder op Wikipedia