De dertienjarige Leo en Remi worden door het noodlot uit elkaar gedreven waarna Leo toenadering zoekt tot Remi's moeder.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Close / regie Lukas Dhont ; scenario Lukas Dhont [e.a.]
Regisseur
Lukas Dhont
Acteur
Eden Dambrine Gustav De Waele Emilie Dequenne Léa Drucker
Taal
Meertalig, Frans, Nederlands
Uitgever
Lumière, © 2023
Oorspr. opname
2022
Speelduur
105 min.
Aantekening
Afwisselend Nederlands en Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5407003483673

Besprekingen

Leo en Remi, 13, zijn vrienden sinds altijd. Tot een ondenkbare gebeurtenis hen uit elkaar drijft. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot Sophie, Remi's moeder. 'Close' is een film over vriendschap en verantwoordelijkheid. IMDb-score: 7,9/10.

Over Lukas Dhont

Lukas Dhont (Gent, 11 juni 1991) is een Belgisch filmregisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Dhont heeft een jongere broer, Michiel, die producer is. Als tiener werkte Dhont als kostuumontwerpassistent op film- en televisiesets. Dhont studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent. Hij debuteerde als regisseur en scenarist met de kortfilm Corps perdu uit 2012. Datzelfde jaar kwam ook zijn kortfilm Huid van glas uit, en schreef hij het scenario voor een andere kortfilm, De lucht in mijn keel. In 2014 schreef en regisseerde hij L'Infini die op het Film Fest Gent de "Prijs voor Beste Belgische Studentenkortfilm" won.

Zijn debuutlangspeelfilm uit 2018, Girl, waarvoor hij ook het scenario schreef, werd geselecteerd voor het eenenzeventigste filmfestival van Cannes in de sectie Un certain regard. De film werd positief onthaald, ook door de juryvoorzitter van de sec…Lees verder op Wikipedia