Boek
Nederlands

De Provence : een kunstzinnige gids voor het zuiden

Marec (auteur)
+1
De Provence : een kunstzinnige gids voor het zuiden
×
De Provence : een kunstzinnige gids voor het zuiden De Provence : een kunstzinnige gids voor het zuiden

De Provence : een kunstzinnige gids voor het zuiden

Persoonlijke beschrijving van plaatsen in de Provence waar kunst en schoonheid hoogtij vieren. Met cartoons van de auteur in kleur.
Titel
De Provence : een kunstzinnige gids voor het zuiden
Auteur
Marec
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2023
253 p. : ill.
ISBN
9789072201959 (paperback)

Besprekingen

Een persoonlijk boek van cartoonist Marec over de Provence, dat tevens als reisgids gebruikt kan worden. Marec heeft van de Provence zijn tweede thuis gemaakt en leidt de lezer langs alle plaatsen waar de kunsten hoogtij vieren. Hij wijdt er karakteristieke cartoons aan met persoonlijke impressies en wetenswaardigheden. Helder en toegankelijk geschreven. Met kaarten en illustraties in kleur. Marec (1956) is een Belgische cartoonist en decorontwerper. Hij schreef een klein aantal boeken.

Over Marec

Marec (Brugge, 27 januari 1956) is een Belgisch cartoonist uit Brugge.

Hij maakt reeds 35 jaar cartoons over politiek en actualiteit. Tegenwoordig is hij huiscartoonist van Het Nieuwsblad en Dag Allemaal.

In 2014 richtte hij het collectief The Cartoonist op en in 2017 zijn eigen cartooncafé en galerie De Loge van Marec in de Sint-Jakobsstraat in Brugge.

Marecs eerste cartoons verschenen in de Brugse Uitkrant en Wordt Vervolgd. Hij werd opgemerkt door Karel Anthierens, die hem in 1993 vroeg om de dagelijkse cartoons te maken voor Het Volk. Sindsdien verwent hij ons met rake cartoons, waarmee hij de actualiteit net even iets anders belicht. Met succes: hij valt regelmatig in de prijzen. Op zijn palmares staan drie eervolle vermeldingen, een Special Achievement Award en de eerste prijs Press Cartoon Belgium 2015. Daarnaast een 20-tal boeken (jaaroverzichten), een boek met 100 erotische tekeningen en het boek De Keuze van Marec, een bundel van zijn fa…Lees verder op Wikipedia