Boek
Nederlands

Het verhaal van Levana

Marissa Meyer (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
Het verhaal van Levana
×
Het verhaal van Levana Het verhaal van Levana
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Als jong mismaakt meisje leert Levana haar uiterlijk te verbergen achter een mooie illusie. Maar dat heeft grote invloed op hoe ze zich in haar verdere leven zal gedragen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Het verhaal van Levana
Auteur
Marissa Meyer
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fairest : Levana's story
Uitgever
Alkmaar: Blossom Books, © 2017
175 p.
Aantekening
Levana is een spin off van de Lunar Chronicles en vertelt het verhaal van koningin Levana. Je kunt dit deel het beste tussen Cress en Winter in lezen.
ISBN
9789020678871 (hardback)

Besprekingen

Als jong meisje loopt prinses Levana door toedoen van haar harteloze zus Channary ernstige brandwonden op, waardoor haar gezicht blijvend verminkt is. Gelukkig kan zij gebruikmaken van glamours die haar uiterlijk kunnen veranderen. Als Channary - die korte tijd koningin is geweest - sterft, laat zij haar driejarige dochtertje Selene achter. Tot het kind dertien jaar is, wordt Levana aangesteld als regentes. Dit bevalt haar zo goed dat zij een plan bedenkt om Selene weg te werken. Zelfstandig te lezen tussendeel van de serie ‘The Lunar Chronicles’, waarin Levana verandert van een onschuldig meisje in een manipulatieve, egocentrische tiran. Het speelt zich af op Luna vóór de boeken 'Cinder', 'Starlet' en 'Cress'. Met haar glamours en manipulaties - gebruikelijk in het hof op Luna - weet Levana zich voor iedereen te verbergen en alles naar haar hand te zetten. Ook de knappe lijfwacht Evret komt klem te zitten in Levana’s web, als zij hem haar eenzijdige liefde opdringt. Zij zal bij de le…Lees verder