Boek
Nederlands
Als een Amerikaanse cheerleadersgroup een nieuwe coach krijgt, veranderen niet alleen de trainingsaanpak, maar ook de onderlinge verhoudingen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Daag me uit
Auteur
Megan Abbott
Vertaler
Eefje Bosch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dare me
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, 2014
287 p.
ISBN
9789044343083 (paperback)

Besprekingen

Abby (ik-figuur) en haar vriendin Beth, behoren tot de populairste meiden van de school. Hun leven wordt geheel gedomineerd door het cheerleaden. De rest in hun leven lijkt onbelangrijk. Beth is de captain van hun groepje cheerleaders. Zij maakt de dienst uit, totdat de ambitieuze, getrouwde coach Colette French haar intrede doet. Als Colette buiten de trainingen om ook veel tijd doorbrengt met de meidengroep, komt de vriendschap tussen Abby en Beth onder grote druk te staan. Dan wordt een knappe medewerker van hun school (de geheime vriend van Colette) dood aangetroffen en weet Abby niet meer wie ze moet vertrouwen. Chicklit-verhaal dat geheel in het teken staat van de hiërarchie binnen een meidengroep. Daarbij is uiterlijk - en vooral zo weinig mogelijk gewicht - erg belangrijk. De meisjes zijn allemaal potentiële anorexiepatiënten. Oppervlakkige karakters. Simpele schrijfstijl, al zijn de vele termen uit het cheerleaden en de benamingen van oefeningen voor een leek niet altijd gema…Lees verder

Over Megan Abbott

GFDL 1.2 - Foto van/door Slowking4

Megan Abbott (Detroit, 21 augustus 1971) is een Amerikaans schrijfster.

Biografie

Megan Abbott groeide op in Detroit en studeerde af aan de Universiteit van Michigan. Aan de New York-universiteit (NYU) behaalde ze een doctoraat in de richting Engelse en Amerikaanse literatuur. Ze gaf ook les aan NYU, de State University of New York en The New School. Abbott omschrijft zichzelf als een feministe.

In 2002 schreef ze de academische analyse The Street Was Mine: White Masculinity in Hardboiled Fiction and Film Noir. In het werk analyseert ze de manier waarop thema's als gender en etniciteit behandeld worden in misdaadfictie.

Abbott is vooral bekend als de auteur van misdaadfictie en mysteryverhalen. Haar werk is sterk beïnvloed door hard-boiled literatuur en film noir. In 2005 werd haar debuutroman Die a Little uitgebracht. Twee van haar boeken verwijzen ook naar waargebeurde misdaden. The Song Is YouLees verder op Wikipedia