Boek
Nederlands
Een inspecteur onderzoekt het verband tussen twee brute moorden, maar na een persoonlijke tragedie is het aan haar partner om het onderzoek alleen voort te zetten.
Titel
Kom eens gauw
Auteur
M.J. Arlidge
Vertaler
Harmien Robroch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cat and mouse
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2022
521 p.
ISBN
9789022591215 (paperback)

Besprekingen

Een kloeke (521 blz.) detective over twee moorden die met hetzelfde moordwapen gepleegd lijken te zijn. Inspecteur Helen Grace onderzoekt het verband tussen de vermoorde tiener en vrouw, en ondertussen staat haar eigen leven op een keerpunt. Haar aartsvijand loopt nog vrij rond waardoor ze constant over haar schouder moet kijken. Na een grote tragedie moet ze zich terugtrekken uit het onderzoek en valt het haar vaste partner Charlie ten deel, maar is zij daar wel klaar voor? ‘Kom eens gauw’ is ongecompliceerd geschreven. Het boek bevat gruwelijke scènes. M.J. Arlidge (Londen, 1974) is een internationaal bekende Britse scenarioschrijver en auteur. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over M.J. Arlidge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mjpenguin

Matthew Arlidge (Londen, 10 oktober 1974), bekend onder zijn pseudoniem M.J. Arlidge, is een Engelse schrijver van thrillers.

Levensloop

Arlidge bracht in mei 2014 zijn eerste boek uit in Engeland met de titel Eeny Meeny. In januari 2015 werd in Nederland de Nederlandstalige versie van het boek uitgebracht onder de naam Iene miene mutte. Het boek bleek later de start van de Helen Grace-boekenserie, sinds juni 2022 bestaat de serie uit elf delen en twee korte bonusverhalen.

De meeste titels van de thrillers die Arlidge schrijft verwijzen naar bekende kinderliedjes.

In 2020 schreef Arlidge het kortverhaal Wat jij niet ziet, dat diende als geschenk voor de maand van het Spannende Boek in Nederland.

Bibliografie

  • Eeny Meeny (2014); verscheen in het Nederlands als Iene miene mutte (2015)
  • Pop Goes The Weasel…Lees verder op Wikipedia