Boek
Nederlands

Pluk een roos : wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt?

M.J. Arlidge (auteur), Yolande Ligterink (vertaler)
+1
Pluk een roos : wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt?
×
Pluk een roos : wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt? Pluk een roos : wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt?

Pluk een roos : wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt?

In de reeks:
Titel
Pluk een roos : wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt?
Auteur
M.J. Arlidge
Vertaler
Yolande Ligterink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The doll´s house
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, copyright 2016
397 p.
ISBN
9789022577172 (paperback)

Besprekingen

In Southampton krijgen inspecteur Helen Grace en haar team te maken met vermiste jonge vrouwen die fysiek op elkaar lijken. Een paar worden gevonden, goed geconserveerd en onder een strand begraven. Ze zijn doodgehongerd. Nu is alleen Ruby nog vermist en Helen zet alles op alles om haar te vinden. Het onderzoek wordt belemmerd door corruptie binnen het team en haar meerdere die haar eruit wil werken. Dit is het derde deel in een serie rond inspecteur Helen Grace. Het is aan te raden de eerdere delen (‘Iene Miene Mutte'* en ‘Piep zei de muis’**) eerst te lezen. Het begin is eng: een jonge vrouw zit opgesloten in een kelder en overleeft zij dit? De gevangengehouden Ruby is dapper en vindingrijk. En wie is Summer en wat betekent het poppenhuis? Helen kampt nog steeds met haar gruwelijke verleden, en neemt het op tegen een psychopathische moordenaar waarbij ze haar leven op het spel zet. De korte hoofdstukken zorgen voor afwisseling en dragen bij aan de spanning. Er is een trieste plot. D…Lees verder

Over M.J. Arlidge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mjpenguin

Matthew Arlidge (Londen, 10 oktober 1974), bekend onder zijn pseudoniem M.J. Arlidge, is een Engelse schrijver van thrillers.

Levensloop

Arlidge bracht in mei 2014 zijn eerste boek uit in Engeland met de titel Eeny Meeny. In januari 2015 werd in Nederland de Nederlandstalige versie van het boek uitgebracht onder de naam Iene miene mutte. Het boek bleek later de start van de Helen Grace-boekenserie, sinds juni 2022 bestaat de serie uit elf delen en twee korte bonusverhalen.

De meeste titels van de thrillers die Arlidge schrijft verwijzen naar bekende kinderliedjes.

In 2020 schreef Arlidge het kortverhaal Wat jij niet ziet, dat diende als geschenk voor de maand van het Spannende Boek in Nederland.

Bibliografie

  • Eeny Meeny (2014); verscheen in het Nederlands als Iene miene mutte (2015)
  • Pop Goes The Weasel…Lees verder op Wikipedia