Boek
Nederlands

Een unieke inkijk in het leven van inspecteur Helen Grace

Alles in de wind en Schuitje varen geven fans van M.J. Arlidge een unieke inkijk in de jeugd van inspecteur Helen Grace. Indrukwekkend, gruwelijk en aangrijpend – deze verhalen laten zien hoe Helen Grace is geworden tot de persoon die we nu kennen.

Alles in de wind

De vijftienjarige Jodie arri

Bevat
Alles in de wind
Schuitje varen
Titel
Twee kleine visjes
Auteur
M.J. Arlidge
Vertaler
Harmien Robroch Yolande Ligterink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
No way back ; Running blind
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2021
189 p.
ISBN
9789022594568 (paperback)

Besprekingen

Arlidge licht twee tipjes van de sluier over de jeugd en het verleden van zijn mysterieus hoofdpersonage inspecteur Helen Grace, uit zijn inmiddels negen delen omvattende, fantastische reeks over haar. Als de vijftienjarige Jodie arriveert de tiener Helen in ‘Alles in de wind’ bij haar derde weeshuis. Maar ook daar heeft ze niemand meer om haar te beschermen. Jodie moet veranderen en zichzelf verdedigen. In ‘Schuitje varen’ loopt de jonge Grace stage bij de verkeerspolitie. Een dodelijk verkeersongeluk lijkt een ongeval, maar Helen heeft twijfels. Ze zet door – zoals ze ook in de reguliere delen van de reeks doet – en komt ondanks tegenwerking op een spoor. De twee verhalen zijn niet zo goed als de individuele Helen Grace thrillers – te dun plot, wat voorspelbaar en te weinig personages. En dus te weinig ruimte om Arlidge te laten zien waarin hij uitblinkt: gelaagde plot en uitgebreide karakterschetsen van personages waar je niet van houdt maar wel mateloos (blijven) boeien. Tussendoo…Lees verder

Over M.J. Arlidge

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mjpenguin

Matthew Arlidge (Londen, 10 oktober 1974), bekend onder zijn pseudoniem M.J. Arlidge, is een Engelse schrijver van thrillers.

Levensloop

Arlidge bracht in mei 2014 zijn eerste boek uit in Engeland met de titel Eeny Meeny. In januari 2015 werd in Nederland de Nederlandstalige versie van het boek uitgebracht onder de naam Iene miene mutte. Het boek bleek later de start van de Helen Grace-boekenserie, sinds juni 2022 bestaat de serie uit elf delen en twee korte bonusverhalen.

De meeste titels van de thrillers die Arlidge schrijft verwijzen naar bekende kinderliedjes.

In 2020 schreef Arlidge het kortverhaal Wat jij niet ziet, dat diende als geschenk voor de maand van het Spannende Boek in Nederland.

Bibliografie

  • Eeny Meeny (2014); verscheen in het Nederlands als Iene miene mutte (2015)
  • Pop Goes The Weasel…Lees verder op Wikipedia