Boek
Nederlands

Diepe wonden

Nele Neuhaus (auteur), Sander Hoving (vertaler)
Titel
Diepe wonden
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Sander Hoving
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Tiefe Wunden : Kriminalroman
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Q, 2013
397 p.
ISBN
9789021443225 (paperback) 9789021449982 (paperback)

Besprekingen

Cornelia (‘Nele’) Neuhaus (°1967) is een fenomeen in Duitsland. Als volbloed autodidact gaf ze haar eerste thrillers in eigen beheer uit. Nu is ze een van de succesvolste Duitse thrillerauteurs van het moment, met meer dan tweeënhalf miljoen verkochte exemplaren van haar boeken. Haar beste verkochte boek, Sneeuwwitje moet sterven, belandde in verschillende landen op nummer één en het Duitse ZDF maakte er een verfilming van. Deze succesroman is het vierde deel van de Main-Taunus-reeks, genoemd naar de streek waar de politieserie zich afspeelt. Diepe wonden is deel drie uit de reeks rond speurdersduo Pia Kirchoff en Oliver von Bodenstein. Het is het eerste boek dat Neuhaus bij een officiële Duitse uitgever uitbracht. Het boek schoot meteen na verschijning hoog de bestsellerlijst in. In deze politiethriller proberen Kirchoff en Bodenstein de moorden op drie Duitse hoogbejaarden te ontcijferen.
De 92-jarige joodse Holocaustoverlevende David Goldberg is het eerste slach…Lees verder
De 92-jarige overlevende van de holocaust Jacob Goldberg wordt in zijn huis even ten noorden van Frankfurt vermoord. Maar de patholoog-anatoom ontdekt dat hij in feite niet was wie hij zei te zijn. Een tatoeage verraadt dat hij tot de SS behoorde. Er worden nog twee andere gelijksoortige moorden op bejaarden gepleegd. Het moordwapen is een pistool uit de Tweede Wereldoorlog. De recherche in de persoon van Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein hebben veel moeite om een spoor van de dader te vinden. Genoeg mogelijke verdachten, maar geen bewijs. Alles speelt zich af rond het landgoed van de familie Kaltensee, waar de 85-jarige Vera de scepter zwaait. De schrijfster heeft een heel knappe link gelegd tussen het heden en gebeurtenissen die zich in 1944 in het voormalige Oost-Pruisen afspeelden en laat zien hoe oude nazi-sympathisanten het leven van de huidige generatie kapot kunnen maken en hoe angst voor ontdekking en reputatieverlies mensen tot het uiterste drijft. Voortdurend is er spa…Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde haar eerste boeken in eigen beheer voordat ze bij de uitgeverij Ullstein doorbrak met Diepe wonden. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2005); Tussen de haaien (2018).

Sheridan Grant-Reeks