Boek
Nederlands

Wie wind zaait

Nele Neuhaus (auteur), Sander Hoving (vertaler)
Bij het onderzoek naar de dood van de nachtwaker van een Duits windmolenbedrijf ontdekt het rechercheteam dat de werkwijze van het bedrijf veel weerstand oproept.
Titel
Wie wind zaait
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Sander Hoving
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Wer Wind sät
Editie
5
Uitgever
Amsterdam: Q, 2014
478 p.
ISBN
9789021449999 (paperback) 9789021456744 (paperback)

Besprekingen

Rechercheur Pia Kirchhoff is net terug van vakantie met haar vriend Christoph als ze wordt gebeld door haar chef, hoofdinspecteur Oliver von Bodenstein. In het kantoor van WindPro, een Duits bedrijf dat windmolens exploiteert, is de nachtwaker dood gevonden. Onderzoek wijst uit dat het niet gaat om een ongelukkige val, maar om moord en dat de werkwijze van WindPro veel tegenstand oproept. Later vindt Olivers vader zijn beste vriend Ludwig Hirtreiter doodgeschoten in zijn eigen weiland dat WindPro voor heel veel geld wil kopen voor een nieuw windmolenpark. Ludwig is daar fel tegen en leidt een actiegroep van dorpelingen. Pia en Oliver is duidelijk dat WindPro belangrijk is in hun onderzoek. De vijfde misdaadroman over Pia en Oliver van de Duitse auteur (1967) wier boeken vaak in het Taunusgebied spelen. Het actuele verhaal is spannend, heeft veel verhaallijnen die goed zijn verwerkt in een uitstekend plot, een aansprekend team, veel nieuwe, verrassende ontwikkelingen en een zeer overtu…Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde haar eerste boeken in eigen beheer voordat ze bij de uitgeverij Ullstein doorbrak met Diepe wonden. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2005); Tussen de haaien (2018).

Sheridan Grant-Reeks