Boek
Engels

Beneath the skin

Nicci French (auteur)
Wanneer een aantal vrouwen brieven krijgt van een seriemoordenaar, waarin hun dood wordt aangekondgd, neemt de politie de zaak aanvankelijk niet erg serieus.
Titel
Beneath the skin
Auteur
Nicci French
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin, 2008
370, [17] p. : ill.
ISBN
9780141034140 (paperback)

Besprekingen

Een seriemoordenaar bedreigt vrouwen met brieven, waarin hij hun dood aankondigt. De lezer volgt de eerste vrouw vanuit het ik-perspectief tot op het moment dat zij vermoord wordt. Men leeft mee met haar angst en het ongeloof en de ondoelmatigheid van de politie. Daarna volgt een tweede vrouw, waarbij de politie de zaken wel serieus neemt, maar de bewaking laat verslappen vanaf het moment dat de echtgenoot gearresteerd wordt. Als zij vermoord wordt, blijkt hij niet de dader. De derde vrouw is een krachtiger persoonlijkheid dan de eerste twee. Ondanks haar angst zit zij niet stil, maar probeert ze zelf uit te vinden wie de dader kan zijn. Een roman waarin de lezer aanvankelijk net zomin als de politie de dreigementen serieus neemt en schrikt als hij het verkeerd heeft ingeschat. Daarna zit de lezer figuurlijk op het puntje van zijn stoel om dat niet meer te laten gebeuren. Volop spanning, volop figuren, die de nodige fouten maken en zwakheden vertonen. De lezer weet dus niet waar hij h…Lees verder

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan …Lees verder op Wikipedia