Boek
Nederlands
Op een klein waddeneiland voor de Engelse kust gaat een moeder wanhopig op zoek naar haar verdwenen vijftienjarige dochter.
Titel
Verloren
Auteur
Nicci French
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Losing you
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2006
293 p.
ISBN
90-414-0851-7 90-414-0866-5 90-8564-069-5

Besprekingen

Het schrijversduo Nicci Gerard en Sean French is met Verloren weer helemaal terug van weggeweest. Wie even gevreesd had dat de fut er voorgoed uit was en dat de auteurs voortaan op het geijkte stramien verder zouden dobberen, kan gerust zijn, want deze negende thriller in de reeks bruist en trilt weer van de ingehouden onderhuidse spanning.

Nina Landry, een alleenstaande moeder die met haar dochters een bijna-eiland bewoont in het Zuid-Westen van Engeland, wordt veertig, een gebeurtenis waar ze niet met tegenzin tegenaan kijkt. Haar tienerdochter Charlie heeft een feestje georganiseerd en terwijl Nina bij haar thuiskomst door vrienden en kennissen onthaald wordt, schittert Charlie door haar afwezigheid. De auteurs weten het spanningsveld, dat opgeroepen wordt door de groeiende twijfel en angst van Nina, schitterend op te bouwen en vol te houden. Het verhaal beslaat een duurtijd van ongeveer twaalf uur, wat ongeveer overeenstemt met de reële leestijd, en dat drijft het in…Lees verder
Nina woont met haar twee kinderen op Sandling Island, een klein waddeneiland in de Noordzee. Het is haar veertigste verjaardag en aan het eind van die dag zal ze met vriend en kinderen naar Florida vliegen voor een lange vakantie. Haar 15-jarige dochter Charlie heeft een ochtendsurpriseparty voor Nina georganiseerd, maar komt zelf niet opdagen. Nina wordt steeds ongeruster. Charlie verheugde zich erg op de vakantie, dus waar blijft ze? De politie neemt haar verdwijning die eerste uren niet erg serieus, en Nina gaat zelf op onderzoek uit. Ze doet navraag bij Charlies vrienden, volgt haar krantenwijk en doet een schokkende ontdekking. In de loop van die dag komt de koortsachtig zoekende, steeds wanhopiger wordende Nina erachter dat ze haar dochter lang niet zo goed kende als ze dacht. Een vakkundig geschreven psychologische thriller, die na een wat kabbelende start steeds spannender en beklemmender wordt. De angst en gedrevenheid van Nina worden bijna voelbaar en de lezer gaat net als N…Lees verder

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan …Lees verder op Wikipedia