Besprekingen


Gerrard, Nicci
In het maanlicht
Nieuwsgierigheid kan tot onaangename ontdekkingen leiden, zoals blijkt uit deze roman van Nicci Gerrard, de vrouwelijke helft van het schrijversduo Nicci French.
Gaby heeft alles om gelukkig te zijn. Ze is gehuwd met een succesvolle arts, die bij aanvang van deze roman een jaarlijkse zeiltocht maakt met een vriend, terwijl Gaby hun zoon met de auto naar de universiteit brengt. Als haar zoon op zijn bestemming is aangekomen, brengt Gaby, geleid door een nostalgische stemming, een onaangekondigd bezoek aan een jeugdvriendin die zij sinds de geboorte van haar zoon uit het oog is verloren. Die heeft destijds een relatie met Gabys broer plotseling afgebroken, zonder aanleiding of verklaring. Het bezoek aan Nancy, en Gabys ongebreidelde nieuwsgierigheid brengen echter elementen aan het licht die de huidige verhoudingen uit hun precair evenwicht dreigen te brengen...
In het maanlicht wordt verteld vanuit het standpunt van Gaby. Zowel th…Lees verder
Gaby en Nancy waren vanaf hun elfde jaar hartsvriendinnen en deden alles samen. Gaby dacht dat haar vriendschap met Nancy voor altijd was, maar toen ze begin twintig waren, Gaby inmiddels getrouwd, Nancy peettante van Gaby's zoontje Ethan, verdween Nancy plotseling uit hun leven. Gaby's broer Stefan, met wie Nancy een relatie had, kwam er nooit overheen. Bijna twintig jaar later, nadat Gaby haar zoon naar de universiteit heeft gebracht waar hij gaat studeren, gaat ze niet naar huis terug, maar neemt ze de trein naar het afgelegen dorp waar Nancy woont. Ze wil eindelijk weten waarom Nancy destijds zo plotseling is weggegaan. Haar bezoek heeft onverwachte gevolgen en verandert hun leven. Ondertussen worstelen Gaby's zoon Ethan en een onbekend meisje van dezelfde leeftijd met volwassen worden, liefde en identiteit. Derde soloroman van de vrouwelijke helft van het succesvolle thrillerschrijversechtpaar 'Nicci French'. Geen thriller, maar, net als haar vorige twee soloromans, een soepel en…Lees verder

Over Nicci Gerrard

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan …Lees verder op Wikipedia