Patholoog-anatoom Kay Scarpetta krijgt een videobericht over een verdwenen paleontologe. Ook moet ze getuigen in een zaak tegen een man die zijn vrouw zou hebben doen verdwijnen. En dan is er nog een lijk dat in de haven wordt opgevist.
Titel
Link
Auteur
Patricia Cornwell
Vertaler
Yolande Ligterink Jan Mellema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The bone bed
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2012
367 p.
ISBN
9789021805849 (paperback)

Besprekingen

Link is het twintigste deel uit de serie rond patholoog-anatoom Kay Scarpetta. De laatste afleveringen haalden niet meer het niveau van de eerste delen uit de reeks en Link vormt hierop helaas geen uitzondering. Het lijkt wel of Patricia Cornwell alle inspiratie voor haar personages kwijt is en het schrijven eerder een routine is geworden. Wil de auteur haar lezers behouden, dan lijkt een terugkeer naar de stijl van het begin van de reeks dringend nodig.
Scarpetta wordt naar de haven geroepen wanneer het lijk van een vrouw uit het water wordt gevist. Het lichaam is zorgvuldig vastgebonden aan een boei, maar helaas is ook een met uitsterven bedreigde reuzenschildpad in de touwen verstrikt geraakt. Om het dier uit zijn lijden te verlossen wil de dierenbescherming het zaakje zo snel mogelijk uit het water halen. Dat is niet naar de zin van Scarpetta want daardoor gaat er belangrijk bewijsmateriaal verloren. Enkele uren eerder had Scarpetta in haar mailbox nog een e-mai…Lees verder
Twintigste deel in de misdaadreeks rond de Amerikaanse patholoog-anatoom Kay Scarpetta. Er spelen verschillende zaken tegelijk. Scarpetta krijgt een vreemd videofilmpje toegestuurd met aan het eind een afbeelding van een afgesneden menselijk oor. Is het van de paleontologe die in een afgelegen gebied in Canada is verdwenen? En waarom is het naar haar toegestuurd? Voor ze op onderzoek uit kan gaan, moet Scarpetta nog getuigen in een zaak tegen een man die ervan beschuldigd wordt zijn verdwenen vrouw te hebben vermoord. En dan is er nog het lijk dat in de haven wordt opgevist, stevig vastgebonden aan een nog levende lederschildpad. Ook Scarpetta ’s echtgenoot Benton Wesley, haar nichtje Lucy Farinelli, en rechercheur Pete Marino zijn weer van de partij. Vlot geschreven, bij vlagen spannende thriller, waarin de auteur, na een paar uitstapjes naar de derde persoon, Scarpetta (gelukkig) weer in de ik-vorm opvoert. De vele aandacht voor het privéleven van de hoofdpersonen zit het verhaal, d…Lees verder

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie