Besprekingen

In deze nieuwe roman met dr. Kay Scarpetta (patholoog-anatoom) in de hoofdrol, raakt Kay betrokken bij moorden op gevangenen. Zelfs Kay zou verdachte kunnen zijn. Uiteindelijk blijkt het verleden een belangrijke rol te spelen in de oplossing. Langdradige thriller, waarin veel wordt uitgelegd en gepraat. Bovendien grijpt de schrijfster steeds terug op zaken uit het verleden die in andere romans met Kay Scarpetta aan de orde zijn geweest. Kay lijdt aan schuldgevoelens die zo ver gaan dat ze het zichzelf verwijt als er iemand vermoord wordt. Pas tegen het einde wordt het verhaal spannend, de ontknoping is verrassend en geloofwaardig. Het verhaal kan de vergelijking met eerdere delen uit de serie echter beslist niet aan. Normale druk.

Over Patricia Cornwell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Siren-Com

Patricia Cornwell, geboren als Patricia Carroll Daniels, (Miami, 9 juni 1956) is een Amerikaanse schrijfster van misdaadverhalen, onder andere met het fictieve personage Kay Scarpetta.

De meeste van haar verhalen bevatten veel informatie over forensische geneeskunde. Dikwijls ligt de oplossing van de misdaad in het forensisch onderzoek van het lichaam van het slachtoffer, hoewel Scarpetta meer veldwerk doet en confrontaties heeft met verdachten dan echte wetsdokters. Cornwell werkte zelf in een misdaadlab in Virginia als technisch schrijver en computeranaliste, maar niet in een medische functie.

In 2002 schreef ze een omstreden boek Portrait of a Killer waarin ze de identiteit van de seriemoordenaar Jack the Ripper meent te achterhalen.

Bibliografie