Boek
Nederlands

Het huis in Bellevue Gardens

Rachel Hore (auteur), Mireille Vroege (vertaler)
Titel
Het huis in Bellevue Gardens
Auteur
Rachel Hore
Vertaler
Mireille Vroege
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The house on Bellevue Gardens
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2016
333 p.
ISBN
9789022579305 (paperback)

Besprekingen

Leonie Brett, ex-fotomodel, woont in een herenhuis in een rustige straat in hartje Londen. Ze is begin zeventig en ooit bood dit huis haar een toevluchtsoord na een gewelddadig huwelijk. Daarom wil zij mensen die in nood verkeren in haar huis een veilige haven bieden. Zo woont er al een ouder echtpaar uit India, een excentrieke kunstschilder en een jongeman genaamd Rick. Twee jonge vrouwen Stef en Rosa, elk met hun eigen problemen worstelend, komen er nog bij. Leonie is zelf ook nog dagelijks bezig met haar turbulente verleden. Wanneer ze op een dag een brief ontvangt waarin staat dat ze het huis dreigt kwijt te raken, waardoor haar protegés op straat komen te staan, moet ze snel een oplossing zien te bedenken. Een sfeervol en boeiend romantisch verhaal, geschreven in prachtig, maar zeer gedetailleerd proza, waardoor het verhaal hier en daar traag verloopt. De karakters blijven wat vlak en de vele nevenpersonen maken het geheel soms verwarrend. Over warmte, vriendschap en empathie voo…Lees verder

Over Rachel Hore

Rachel Hore (Surrey, 26 januari 1960) is een Brits schrijfster van romantische fictie. Zij woont met haar echtgenoot -de auteur D. J. Taylor- en hun drie kinderen in Norfolk.

Na het bestuderen van de moderne geschiedenis aan St Catherine's College (Oxford) werkte Hore bij uitgeverij HarperCollins totdat zij met haar gezin verhuisde naar Norfolk. Sindsdien geeft zij les in creatief schrijven en publiceren aan de Universiteit van East Anglia. Haar boeken zijn ook in het Nederlands vertaald.

Bibliografie

  • 2006 - The Dream House, Nederlandstalig: Het droomhuis
  • 2007 - The Memory Garden, Nederlandstalig: De droomtuin
  • 2009 - The Glasspainter's Daughter , Nederlandstalig: Zomers licht
  • 2010 - A Place of Secrets, Nederlandstalig: Sterrennacht
  • 2011 - A Gathering Storm, Nederlandstalig: De naderende storm
  • 2013 - Lees verder op Wikipedia