The glittering court : ik had nooit gedacht dat ik het leven van een ander zou stelen

Richelle Mead (auteur), H.C. Kaspersma (vertaler)
+1
The glittering court : ik had nooit gedacht dat ik het leven van een ander zou stelen
×
The glittering court : ik had nooit gedacht dat ik het leven van een ander zou stelen The glittering court : ik had nooit gedacht dat ik het leven van een ander zou stelen

The glittering court : ik had nooit gedacht dat ik het leven van een ander zou stelen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Om aan een gedwongen huwelijk te ontsnappen neemt de jonge gravin Adelaide (17) de plaats in van een dienstmeid aan The Glittering Court, waar eenvoudige meisjes worden klaargestoomd voor een liefdesmatch. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Geheimen
Titel
The glittering court : ik had nooit gedacht dat ik het leven van een ander zou stelen
Auteur
Richelle Mead
Vertaler
H.C. Kaspersma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The glittering court
Uitgever
Amsterdam: Young & Awesome, 2017
433 p.
ISBN
9789025873103 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Verhaal op het kruispunt van het Wilde Westen en de Victoriaanse tijd, al is het in een alternatieve wereld (die vrij simpel terug te leiden is naar Frankrijk, Engeland en koloniaal Amerika omstreeks 1800). Adelaide (17) is een jongedame van goede komaf, die wanhopig aan een slechte uithuwelijking probeert te ontsnappen. Om dit voor elkaar te krijgen, steelt ze de plek van een dienstmeid aan de Glittering Court - een bedrijf dat meisjes van slechte afkomst klaarstoomt tot nette dames, die vervolgens weer uitgehuwelijkt worden. De belangrijkste thema's zijn baljurken, gala's en romantiek, in dit verhaal gevuld met etiquette-training, verkleedsessies, postorderbruidjes en dromerige rijke mannen. Dit maakt het nogal voorspelbaar. De auteur, die bekend is van de YA fantasy-serie 'Academicus Vampyrus', slaat met deze serie een nieuwe weg in, zonder mythische of bovennatuurlijke elementen. Voor een lezer die echter dromerige romantiek, historie en mode zoekt, is het een absolute aanrader. V…Lees verder

Over Richelle Mead

Richelle Mead (Michigan, 12 november 1976) is een Amerikaanse bestseller fantasy-schrijver. Ze is bekend geworden door onder andere de boekenserie Academicus Vampyrus.

Biografie

Richelle Mead werd geboren in Michigan en leeft momenteel in Kirkland, de voorstad van Seattle, Verenigde Staten.. Ze heeft drie diploma's: een Bachelor voor Algemene Studies aan de Universiteit van Michigan, een Master voor Vergelijkende Religie van de Western Michigan University, en een Master in Onderwijs van de Universiteit van Washington. Voordat ze fulltime begon te schrijven gaf ze in Seattle les in sociale wetenschappen en Engels. Ze schreef in haar vrije tijd, totdat haar eerste boek, Soccubus Blues, uitkwam, om vervolgens fulltime schrijfster te worden.

Bibliografie

Romans

Georgina Kincaid-serie

  1. <…Lees verder op Wikipedia