Boek
Nederlands

Midnight jewel : geen geheim is veilig voor mij

Richelle Mead (auteur), H.C. Kaspersma (vertaler)
+1
Midnight jewel : geen geheim is veilig voor mij
×
Midnight jewel : geen geheim is veilig voor mij Midnight jewel : geen geheim is veilig voor mij

Midnight jewel : geen geheim is veilig voor mij

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Mira (15) wordt aan het instituut The Glittering Court opgeleid om met een welvarende man te kunnen trouwen in de nieuwe wereld Adoria, aan de andere kant van de oceaan. Die oversteek wil Mira maken om haar gevluchte broer te zoeken en vrij te kopen. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Geheimen
Titel
Midnight jewel : geen geheim is veilig voor mij
Auteur
Richelle Mead
Vertaler
H.C. Kaspersma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Midnight jewel
Uitgever
Amsterdam: Young & Awesome, 2018
421 p.
ISBN
9789025875343 (paperback)

Besprekingen

De 15-jarige Mira wordt aan het instituut The Glittering Court opgeleid om zich in de hoogste kringen te kunnen bewegen en met een welvarende, invloedrijke man te kunnen trouwen in de nieuwe wereld Adoria, aan de andere kant van de oceaan. Die oversteek wil Mira maken om haar gevluchte broer te zoeken en vrij te kopen. In dit tweede deel van de trilogie* dat onafhankelijk kan worden gelezen, te meer omdat vele episodes uit het eerste deel overlappen, staat de wilskrachtige en eigenzinnige Mira centraal die in het geheim haar eigen plan trekt. De fictieve wereld roept de tijd op van enkele eeuwen geleden en Amerika zou voor de kolonie Adoria kunnen staan. In het begin worden veel namen van personen, fictieve landen en steden genoemd, maar als Mira op haar zeereis zich als spion voor een rechtvaardige zaak laat betalen, komt er vaart in het verhaal. De Amerikaanse bestsellerauteur weeft thema's als seksisme, vrijheid van religie en kolonisatie tussen de avonturen door. Aantrekkelijk voo…Lees verder

Over Richelle Mead

Richelle Mead (Michigan, 12 november 1976) is een Amerikaanse bestseller fantasy-schrijver. Ze is bekend geworden door onder andere de boekenserie Academicus Vampyrus.

Biografie

Richelle Mead werd geboren in Michigan en leeft momenteel in Kirkland, de voorstad van Seattle, Verenigde Staten.. Ze heeft drie diploma's: een Bachelor voor Algemene Studies aan de Universiteit van Michigan, een Master voor Vergelijkende Religie van de Western Michigan University, en een Master in Onderwijs van de Universiteit van Washington. Voordat ze fulltime begon te schrijven gaf ze in Seattle les in sociale wetenschappen en Engels. Ze schreef in haar vrije tijd, totdat haar eerste boek, Soccubus Blues, uitkwam, om vervolgens fulltime schrijfster te worden.

Bibliografie

Romans

Georgina Kincaid-serie

  1. <…Lees verder op Wikipedia