Privédetectives Cormoran Strike en Robin Ellacott onderzoeken de moord op een maker van een populaire tekenfilm.
Titel
Inktzwart hart
Auteur
Robert Galbraith
Vertaler
Sabine Mutsaers Annemarie Lodewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The ink black heart
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2022
1190 p.
Aantekening
Robert Galbraith is een pseudoniem van J.K. Rowling
ISBN
9789022596951 (paperback)

Besprekingen

Prooien voor het trollenleger

De nieuwe misdaadroman van Robert Galbraith (pseudoniem voor J.K. Rowling) had minder lang mogen zijn, maar vervelen doet het verhaal nooit.

Vele tientallen pagina's van Inkzwart hart zijn gevuld met chatgesprekken en screenshots van webpagina's. Het boek speelt zich dan ook vooral af op het internet, waar de populaire animatiereeks The ink black heart en het afgeleide videospel daarvan het leven van ontel­bare fans beheersen. Tot de bedenkster ervan aanklopt bij privédetectives Cormoran Strike en Robin Ellacott en vertelt dat zij online bedreigd wordt door iemand die zich Anomie noemt. Even later wordt zij dood ­teruggevonden op een kerkhof terwijl haar partner blijvend invalide is. Op het internet pocht Anomie dat hij/zij verantwoordelijk is. Strike en Ellacott moeten de identiteit van tientallen chatters ontrafelen voor ze ontdekken wie er achter het pseudoniem schuilgaat. Daarnaast zijn er nogal wat persoonlijke problemen met oude en nieuwe geliefden en zoeken de twee ­partners nog steeds uit of ze ook buiten het werk wel partners willen zijn.

Bij een roman van bijna 1.200 bladzijden rijst …Lees verder

Een uitzonderlijk dikke (1185 blz.) spannende detective over stalking en moord. De lezer volgt het verhaal van het detective duo Cormoran Strike en Robin Ellacott. Edie Ledwell, een van de makers van een populaire tekenfilm, vraagt Robin om hulp wanneer zij online gestalkt wordt. Robin neemt de zaak echter niet aan. Wanneer Edie enkele dagen later vermoord wordt, onderzoeken de privédetectives de ware identiteit van haar stalker en moordenaar. Edies lichaam werd gevonden op Highgate Cemetery, de setting van de tekenfilm waaraan zij werkte. 'Inktzwart hart' is vlot en toegankelijk geschreven. Robert Galbraith is het pseudoniem van J.K. Rowling (1965), bestsellerauteur van de 'Harry Potter'-serie en 'Een goede raad'*. 'Inktzwart hart' is het zesde deel in de reeks 'Cormoran Strike'. De vijf eerdere 'Cormoran Strike'-boeken – ‘Koekoeksjong'**, ‘Zijderups'***, 'Het slechte pad'****, 'Witte dood'***** en 'Kwaad bloed'****** – waren nationale en internationale bestsellers en werden verfilmd…Lees verder

Over Robert Galbraith

CC BY 2.0 - Foto van/door Daniel Ogren

Joanne (Jo) Rowling (Yate bij Bristol, 31 juli 1965) is een Britse schrijfster. Ze is het bekendst als de schepper van de Harry Potter-fantasyserie. De Harry Potter-boeken kregen wereldwijd veel aandacht en wonnen meerdere prijzen, er zijn meer dan 500 miljoen exemplaren van verkocht. De boeken vormden de basis voor de Harry Potter-filmserie, waarbij Rowling in twee van de acht delen als producer optrad. Rowlings ouders heten Peter Rowling en Anne Volant Rowling.

Rowling schreef vooral onder de naam J.K. Rowling, waarin de 'K' staat voor de naam van haar oma Kathleen. In werkelijkheid heeft Rowling geen tweede naam. De 'K' heeft ze toegevoegd toen de uitgever van de Harry Potter-boeken stelde dat jongens geen boeken zouden lezen die geschreven zijn door een vrouw. Door alleen haar initiaal te gebruiken zou dat worden verbloemd. Enkel de 'J' vond ze te weinig, dus werd er een initiaal bij bedacht.

Een deel van haar latere boeken…Lees verder op Wikipedia