Boek
Nederlands

Bij het licht van de maan

Santa Montefiore (auteur), Erica Feberwee (vertaler)
Flappy Scott-Booth is 40 jaar getrouwd met Kenneth en woont met hem op een landgoed waar ze veel evenementen organiseert maar als ze nieuwe buren krijgen op het nog grotere landgoed, valt ze als een blok voor de buurman en hij voor haar.
Titel
Bij het licht van de maan
Auteur
Santa Montefiore
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Flappy entertains
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2021
285 p.
ISBN
9789022592465 (paperback)

Besprekingen

Flappy Scott-Booth is in de zestig en woont in 2010 met haar man Kenneth in Devon op het landgoed Badley Compton. Kenneth bezit een eigen golfbaan waarop hij veel tijd doorbrengt. Ze zijn veertig jaar getrouwd maar slapen apart en hebben al jaren geen seks. Flappy heeft het druk met de organisatie van veel evenementen. Persephone, haar assistente, regelt alles op de achtergrond maar Flappy trekt alle eer naar zich toe. Als Hedda en Charles de nieuwe bewoners worden van het nog grotere landgoed vreest Flappy haar koninginnestatus te verliezen. Als ze echter Charles ontmoet, is het bij beiden liefde op het eerste gezicht. Drie weken lang hebben ze in het geheim in haar meditatieruimte hartstochtelijke seks. Als ze op het kennismakingsfeest voor het hele dorp door Charles’ zoon worden betrapt, voelt Flappy zich schuldig en beseft ze dat het geen liefde was maar pure lust. Flappy is een onsympathieke vrouw die zich boven alles en iedereen verheven voelt. Zoals we van de auteur gewend zijn…Lees verder

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia