Boek
Nederlands

De laatste roos van de zomer : de terugkeer van de vrouwen van Deverill

Santa Montefiore (auteur), Erica Feberwee (vertaler)

De laatste roos van de zomer : de terugkeer van de vrouwen van Deverill

In de reeks:
Titel
De laatste roos van de zomer : de terugkeer van de vrouwen van Deverill
Auteur
Santa Montefiore
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last secret of the Deverills
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2017
395 p.
ISBN
9789022574669 (paperback)

Besprekingen

Dit is het derde en laatste deel in een reeks waarin de Ierse familie Deverill centraal staat. Het is inmiddels 1939 en de vriendschap tussen de drie hoofdpersonages is inmiddels lang niet meer zo sterk als eerst. Het verhaal start met de komst van Martha in Ierland, die op zoek is naar haar biologische moeder. De andere verhaallijn in het boek speelt zich een kleine driehonderd jaar eerder af en laat de oorsprong zien van kasteel Deverill. Dit verhaal verweeft zich uiteindelijk weer met het verhaal van Martha en de hoofdpersonages Kitty, Bridie en Celia. De auteur slaagt er wederom in om een romantisch en beeldend verhaal te schrijven, met een fijne afwisseling van flashbacks en 'de huidige tijd', die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Regelmatig weet ze de lezer te ontroeren met de uitgediepte personages en het drama en romantiek dat zij beleven. Bij fans van Montefiore zal dit slotdeel zeker in de smaak vallen.

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia