Boek
Nederlands

De vergeten Deverill

Santa Montefiore (auteur), Erica Feberwee (vertaler)
Na de dood van haar moeder ontdekt Faye dat zij een rijk verleden heeft gehad dat zij verborgen heeft gehouden voor haar kinderen.
Titel
De vergeten Deverill
Auteur
Santa Montefiore
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The secret hours
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2019
475 p.
ISBN
9789022583739 (paperback)

Besprekingen

Wanneer Arethusa Deverill komt te overlijden, brengt haar testament een schok teweeg bij haar kinderen. Ze wil dat haar as uitgestrooid wordt bij een onbekend kasteel in haar vaderland Ierland. Ook laat zij een gecodeerd dagboek na aan haar dochter Faye en een derde van haar vermogen aan een anonieme begunstigde. Arethusa heeft nooit over haar jeugd in Ierland gesproken. Faye besluit om af te reizen naar Ierland in de hoop begrip te krijgen voor de laatste wil van haar moeder. Al snel ontdekt Faye dat haar moeder een rijk verleden heeft. Met behulp van het dagboek vallen de puzzelstukjes rondom het abrupte vertrek van Arethusa uit Ierland op zijn plek. Tijdens haar reis leert Faye niet alleen haar moeder, maar ook zichzelf beter kennen. Het verhaal speelt zich zowel eind negentiende eeuw alsook in de jaren zestig af. Het is geschreven in de eerste persoon wanneer het Faye betreft en in de derde persoon bij de hoofdstukken over het vroegere leven van Arethusa. Een knap staaltje schrijf…Lees verder

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia