Besprekingen

Na de dood van haar zoontje is Celeste in diepe rouw, de logeerpartij van een neefje lijkt dan een onoverkomelijke hindernis. Dit aangrijpende verhaal vertelt hoe nabestaanden heel verschillend met verlies omgaan. Het wordt verteld vanuit het oogpunt van de ouders en grootouders van het overleden kind. Het onbevangen gedrag van hun neefje zorgt niet alleen voor afleiding, maar laat ook zien dat er nieuwe kansen zijn en dat de overledene 'niet kwijt is, maar altijd gewoon bij ons'. Een tamelijk kort verhaal dat zich uitstrekt over vijf dagen. Het speelt zich af op een Engels landgoed, hoewel de beschreven sfeer veel aan Italië doet denken. De personages zijn realistisch en het gedrag van het jonge logeetje is treffend weergegeven. Hoewel je niet kunt verwachten dat het verdriet opeens weg is na de logeerpartij, blijkt de komst van een kind net een kwestie te zijn van de knop omdraaien. Een ontroerend, maar nergens sentimenteel verhaal. Normale druk.

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia