Een vrouw die de spil is in een druk gezin en in de dorpsgemeenschap krijgt te maken met vroegtijdige dementie.
Titel
Naar de overkant
Auteur
Santa Montefiore
Vertaler
Erica Feberwee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Here and now
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2020
380 p.
ISBN
9789022583746 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In een klein dorpje op het Engelse platteland leidt de 66-jarige Marigold een druk bestaan. Ze bestiert een winkel annex postkantoor en is daarnaast de spil van het huishouden, met een inwonende moeder, een ietwat verwende jongste dochter Suze en een liefhebbende echtgenoot Dennis. Daarnaast is ze actief lid van de dorpsgemeenschap, op wie iedereen altijd een beroep kan doen. Als haar oudste dochter ook weer thuis komt wonen na een verbroken relatie en de jongste aankondigt te gaan trouwen, lijkt alles haar echter toch wat te veel te worden. Ze wordt vergeetachtig en wat eerst lacherig geweten wordt aan een te druk leven en de leeftijd, blijkt al snel een veel ernstigere zaak. Een ontroerende en invoelend geschreven roman over een vrouw die te maken krijgen met vroegtijdige dementie en haar gezin. De beschrijvingen van het ziekteproces geven een indringend beeld van wat het betekent om dement te worden. De goed uitgewerkte karakters en mooie beschrijvingen van het Engelse platteland m…Lees verder

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia