Boek
Nederlands

De tijd van de vuurbloemen

Sarah Lark (auteur), Jolanda te Lindert (vertaler)
Titel
De tijd van de vuurbloemen
Auteur
Sarah Lark
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Zeit der Feuerblüten
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2018
715 p. : kaart
Aantekening
Sarah Lark is pseudoniem van Christiane Gohl
ISBN
9789026145070 (hardback)

Besprekingen

Dit eerste deel van de meeslepende Rata Station-serie speelt zich grotendeels af in Nieuw Zeeland, maar begint in 1837 in Mecklenburg, waar een familie besluit om een beter leven te gaan zoeken aan de andere kant van de wereld. Karl volgt al snel zijn heimelijke, aan een ander beloofde, geliefde Ida. De desillusie is groot wanneer de migranten bedrogen blijken te zijn. Tezelfdertijd vlucht de bij de Maori’s in een bordeel opgegroeide Cat weg van een toekomst in de prostitutie, het binnenland in. Daar ontspint zich een boeiend en prettig geschreven epos, waarin vrijheid, liefde en gevaar samenkomt in een strijd om het bestaan die hun levens zal gaan bepalen. De van oorsprong Duitse schrijfster weet met lyrische taal sfeer en uitdagingen voor de migranten in de eerste helft van de 19e eeuw treffend te beschrijven als coulissen voor een liefdesgeschiedenis die past in de beste tradities van de vertelkunst. 'De tijd van de vuurbloemen' is magistraal geschreven.

Over Sarah Lark

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Amadalvarez

Christiane Gohl (Bochum, 1958) is een Duitse schrijfster die naast jeugdboeken, waarin paarden centraal staan, ook historische romans en non-fictie boeken schrijft. Zij gebruikt voor de verschillende genres diverse pseudoniemen, te weten Ricarda Jordan, Sarah Lark en Elisabeth Rotenberg. Haar boeken zijn in meerdere talen vertaald, waaronder Engels en Nederlands.

Leven en werk

Op 10-jarige leeftijd raakte Gohl geïnteresseerd in paarden en toonde toen zij ouder werd ook speciale aandacht voor de rijkunst en de verzorging en behandeling van paarden. Gohl woont op een boerderij in de buurt van het Andalusische bergdorp Mojácar bij Almería in het zuidoosten van Spanje, waar ze niet alleen zorgt voor gepensioneerde paarden maar ook over paarden schrijft.

Gohl studeerde geschiedenis en literatuur. Daarna werkte ze als reisleidster en vakjournaliste, zodoende ontdekte ze Nieuw-Zeeland, waar ze meteen wer…Lees verder op Wikipedia