Boek
Nederlands

De droom van Haas

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
De droom van Haas
×
De droom van Haas De droom van Haas
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Haas heeft een droom. Ze wil graag ballerina worden. Vos wil haar helpen en bedenkt een verrassing. Maar heeft hij Haas wel goed begrepen? AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Dansen
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De droom van Haas
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
84 p. : ill.
ISBN
9789401479752 (hardback)

Besprekingen

Haas heeft een droom. Ze wil graag ballerina worden. Vos denkt dat zij dan een bal, een ploeg en een goede trainer nodig heeft, waarop Haas boos en ook een beetje verdrietig reageert dat ballet toch geen voetbal is. Vos wil nu, nadat hij uil heeft gesproken, een verrassing voor Haas regelen, een mooie tutu. Bij Bob lukt het hem een tutu te krijgen, maar deze blijkt veel te groot voor Haas. Een heerlijk verhaal vol met misverstanden, waarbij de auteur op een bijzondere en humoristische wijze met taal speelt, waarbij woorden verkeerd begrepen worden door de dieren. Het is geschreven voor enigszins geoefende lezers op niveau AVI-E4 met korte, heldere zinnen, zonder ook maar ergens kinderachtig te worden. De dialogen zijn sprankelend en de hoofdstukken vormen steeds een afgerond geheel. Onduidelijk is waarom bepaalde woorden in een groter lettertype zijn weergegeven. De speelse, humoristische illustraties in aquarel sluiten naadloos aan op het verhaal en verlevendigen wat in de tekst word…Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede …Lees verder op Wikipedia