Boek
Nederlands

Een boef in het bos

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Een boef in het bos
×
Een boef in het bos Een boef in het bos
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Een boef in het bos
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2019
168 p. : ill.
ISBN
9789401458498 (hardback)

Besprekingen

Het is niet overdreven om te stellen dat, toen de eerste verhalen van Vos en Haas in 1998 verschenen, ze een frisse wind waren in het land van eerste leesboeken. Inmiddels bestaat de serie uit tientallen boeken voor lezers vanaf vier jaar. Er is een tv-serie, een theatervoorstelling, en nu ook een nieuw boek. In ‘Vos en Haas – Een boef in het bos’ beleven de dieren uit het bos in 17 korte hoofdstukken een nieuw avontuur. Ping Wing mist Jak, nu hij ver weg is. Volgens de anderen is Jak een boef, maar dat gelooft ze niet. En dat Ever verliefd op haar is, vindt ze ook maar ingewikkeld. Zou het allemaal nog goed komen? De dieren in het bos worstelen in dit boek met emoties die voor jonge kinderen erg herkenbaar zijn. Elkaar leuk vinden, schuldgevoelens na een ruzie of dapper willen zijn. De korte, heldere zinnen en vele illustraties van alleskunner Thé Tjong-Khing maken dit het perfecte boek voor beginnende lezers die klaar zijn voor de volgende stap: een kloeke uitgave die aansluit bij h…Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede …Lees verder op Wikipedia