Boek
Nederlands

Een boom in een boom

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Een boom in een boom
×
Een boom in een boom Een boom in een boom
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Uil heeft een opa en oma. Dan is hij hun kleinkind. Maar hij is toch niet klein? Met kleurenillustraties. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Stambomen
Extra onderwerp
Vos en Haas, AVI 2
Leesniveau
AVI M3, AVI E3, AVI 2, AVI 3
Titel
Een boom in een boom
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Editie
Zesde druk, hernieuwde uitgave
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2023
30 p.
ISBN
9789401492935 (hardback)

Besprekingen

Een nieuwe uitgave van het eerder onder de titel 'Vos en Haas: O ma! O pa!’ verschenen jeugdverhaal. Uil heeft vier grootouders en Haas legt uit dat Uil hun kleinkind is, maar Uil is het daar niet mee eens. Hij vindt dat hij niet klein is, en ook geen kind. Toch heeft Haas gelijk! In grappige stijl geschreven. Met lieflijke kleurenillustraties. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar. Sylvia Vanden Heede (België, 1961) is een internationaal bekende Belgische schrijver, vertaler en jeugdauteur. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede …Lees verder op Wikipedia